Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Την 1η Φεβρουαρίου η Ελλάδα σβήνει τα φώτα, όπως έκανε η Αργεντινή!


Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012 Ώρα: από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. σε όλη την Ελλάδα 

ΟΧΙ στις αυξήσεις της ΔΕΗ – ΟΧΙ στα χαράτσια.
Πρέπει - Αντιδρούμε στον τρόπο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ένα δημόσιο αγαθό όπως αυτό του δικαιώματός μας να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας, σαν εταιρεία κοινωνικής ωφέλειας με τις ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ της ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ τη ΔΕΗ σε ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ. Την Τετάρτη 1 Φεβρουρίου, στις 8 το βράδυ, την ώρα των ειδήσεων η Ελλάδα θα στείλει το δικό της μήνυμα. Όλοι μαζί μπορούμε.

Το «απαγόν» (apagon) ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα! Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση. 

Apagón (Ισπανικά, κυριολεκτικά, συσκότιση) είναι μια μορφή διαμαρτυρίας που υιοθετήθηκε σε μεγάλες πόλεις Αργεντινή, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην αρχή του 2000. Η αιτιολόγηση για μια συσκότιση ως μορφή διαμαρτυρίας ήταν η αποτροπή της προτεινόμενης αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων βασικών υπηρεσιών. tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου