Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πως ξεσπά τα νεύρα του κάποιος βάσει ζωδίου!


Ας δούμε λοιπόν τη φανερή και την κρυφή επιθετικότητα των ζωδίων ,αλλά και πως αντιδρούν στους μεγαλύτερους θυμούς.


Tumblr_lfnfabiire1qbemqao1_400_large


ΚΡΙΟΣ: Τι κάνει ένα Κριό να γίνει εκτός εαυτού; Οτιδήποτε, από τις αναμενόμενες μέχρι τις πιο απροσδόκητες καταστάσεις. Κάποιος πήγε να του φάει τη θέση στην ουρά της τράπεζας. Του έκανε σφήνα στην οδήγηση. Του κοίταξε τη γυναίκα. Του πρόσβαλε τον κολλητό του. Όλα αυτά είναι επιθετικές ενέργειες, που ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου. Και θα ξεπλυθούν, αν όχι με αίμα, τουλάχιστον με φωνές, με αντικείμενα που εκσφενδονίζονται και πόρτες που βροντούν, ακόμα και με απειλές χειροδικίας. Που δεν θα σταματήσουν, εκτός αν ο πρόξενος του θυμού του υποχωρήσει και ζητήσει συγνώμη. Το καλό είναι ότι ο θυμός περνάει εξίσου απότομα, όπως άρχισε. Το κακό, ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι… απώλειες θα αφήσει πίσω του.

ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ταύρος θυμώνει όταν κάποιος παραβιάσει τα κεκτημένα του, τα δικαιώματά του και οτιδήποτε θεωρεί ιδιοκτησία του. Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος θα πρέπει πρώτα να έχει κάνει αρκετά βήματα μέσα στην ταυρίσια «επικράτεια». Παρόλο που ο Ταύρος συνήθως δείχνει να μην ενοχλείται, αυτό είναι παραπλανητικό. Γιατί παρακολουθεί το… θέμα από την πρώτη στιγμή. Όμως ελέγχει τα νεύρα του, μετράει τα λόγια του και περιμένει να δει μέχρι πού θα πάει η πρόκληση. Άλλωστε θεωρεί την αυτοκυριαρχία σαν μια ένδειξη δύναμης. Αλίμονο όμως σε όσους εκλάβουν αυτή την αντίδραση σαν αδυναμία! Γιατί, αν η υπομονή έχει για όλους τα όριά της, για τον Ταύρο το ξεπέρασμά τους ισοδυναμεί με ηφαιστειακή έκρηξη. Μαζί του, το ρητό «Να φοβάσαι την οργή του ήρεμου ανθρώπου» βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή. 

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ο Δίδυμος εκδηλώνει τον θυμό του περισσότερο με εκνευρισμό παρά με ξεσπάσματα. Πρέπει να έχει συμβεί κάτι πολύ τρομερό, για να αντιδράσει έντονα. Τις περισσότερες φορές ο θυμός του είναι εγκεφαλικός. Και ο τρόπος που θα επιτεθεί σε όποιον τον προκάλεσε, είναι κυρίως φραστικός. Μη νομίζεις όμως ότι αυτό τον κάνει λιγότερο απειλητικό. Με τον Δίδυμο ισχύει το γνωμικό: «Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει». Θα τσακίσει λοιπόν τον αντίπαλο, χτυπώντας τον εύστοχα στα πιο ευαίσθητα σημεία του. Θα τον προσβάλει, θα τον πληγώσει, θα τον ρεζιλέψει, θα τον εκθέσει. Και συχνά χωρίς να χρειαστεί καν να καταφύγει σε βρισιές, που ως γνωστόν είναι το όπλο αυτού που δεν έχει επιχειρήματα. Από επιχειρήματα ο Δίδυμος άλλο τίποτα. Και αν υπάρχουν θεατές, ακόμα καλύτερα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος να θυμώσει; Να φωνάξει και να κάνει σκηνές; Ποτέ. Αυτός είναι το πιο γλυκό και τρυφερό ζώδιο. Η καρδιά του ξεχειλίζει από αγάπη και στοργή που τις προσφέρει απλόχερα στους άλλους. Όχι, ποτέ δεν θα αντιδράσει σαν Ηρακλής μαινόμενος, σκορπώντας τον όλεθρο γύρω του, όπως μερικοί μερικοί. Θα αντιδράσει όμως διαφορετικά. Γιατί με αυτό το ζώδιο δεν μιλάμε για ξέσπασμα θυμού, με την κλασική έννοια. Μιλάμε όμως για μια συγκαλυμμένη οργή, που μετατρέπεται σε μνησικακία. Είναι μια «μουλωχτή» αντίδραση, που αφήνει τον άλλο προβληματισμένο και αποπροσανατολισμένο. Αποτελεί κι αυτό ένα είδος επιθετικότητας, αλλά χρησιμοποιεί τεχνικές… ψυχολογικού πολέμου. Μούτρα, ψυχρότητα, ψυχολογικούς εκβιασμούς. Τι την προκαλεί; Συνήθως η αίσθηση του Καρκίνου ότι έχει προσβληθεί και πληγωθεί, γιατί δεν του συμπεριφέρθηκαν όπως θα ήθελε. 

ΛΕΩΝ: Με τι θυμώνει συνήθως ένας Λέων; Με τις εκδηλώσεις ανυπακοής από μεριάς όχι μόνο των «υπηκόων» του, αλλά και… της ίδιας της ζωής, όταν δεν συμμορφώνεται με τις επιθυμίες του. Τον ενοχλούν οι αμφισβητήσεις της πρωτοκαθεδρίας του, του γεγονότος ότι έχει πάντα δίκιο και της υπεροχής του γενικά, απέναντι στους πάντες. Παρόλα αυτά, επειδή δεν έχει τη… μύγα να μυγιάζεται με το παραμικρό, όπως ο Κριός π.χ., αφήνει συχνά να περάσει το γεγονός χωρίς να αντιδράσει επιθετικά, απλώς δείχνοντας την έντονη, αλλά και απειλητική ενόχλησή του. Φυσικά, μπορεί κι εκείνος να εξαπολύσει την οργή του, αν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα. Ή απλώς νε ξεσπάσει στον έναν, προς γνώση και συμμόρφωση όλων των υπολοίπων, που θα διανοούνταν να τον προκαλέσουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος δεν είναι το άτομο που σηκώνει τα μανίκια του για καβγά στην πρώτη ευκαιρία. Δίνει αρχικά τόπο στην οργή, εκφράζει με λόγια τη δυσαρέσκειά του και θα εκδηλώσει έντονα τον θυμό του, μόνο όταν ο άλλος δεν… χαμπαριάζει. Τι τον κάνει κυρίως να θυμώνει; Ο Παρθένος δεν είναι επεκτατικός άνθρωπος, αλλά θέλει, σε αυτό το μικρό κομματάκι του κόσμου που έχει δικό του, τα πράγματα να λειτουργούν με τον τρόπο που έχει καθορίσει ο ίδιος. Από τα πιο σημαντικά μέχρι τα πιο ασήμαντα. Θα θυμώσει αν αφήνεις την οδοντόκρεμα ανοιχτή, αλλά και αν τον στήσεις στην επαγγελματική σας συνάντηση. Και θα το δείξει με «θανατηφόρα» ειρωνεία, ψυχρότητα, ακόμα και παραμερισμό από τη ζωή του, αν ο άλλος είναι… αδιόρθωτος. 

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός έχει απεριόριστη υπομονή. Προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση, είναι ικανός να φτάσει στα άκρα της ανοχής, ακόμα και εις βάρος του εαυτού του, των συμφερόντων του και της ψυχικής του ηρεμίας. Είναι ευγενικός και διπλωμάτης, ευέλικτος και ήρεμος, τουλάχιστον εξωτερικά. Και έχει ένα μεγάλο στομάχι (μεταφορικά μιλώντας), που καταπίνει πολλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι τα χωνεύει κιόλας. Και όταν φτάσει στα όριά του, όταν οι αντοχές του στην αυτοκαταπίεση εξαντληθούν, θα μεταβληθεί σε… μασκοφόρο εκδικητή, ταγμένο στην απονομή της δικαιοσύνης. Η οργή του Ζυγού έχει πάντα να κάνει με την αδικία, εις βάρος του ή εις βάρος των δικών του ανθρώπων. Και θα επιδιώξει να επιβάλλει εκείνο που ο ίδιος θεωρεί σωστό, με οποιοδήποτε μέσον έχει στη διάθεσή του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Σκορπιός εξοργίζεται κυρίως από την αίσθηση πως τον έχουν προδώσει. Το κατά πόσον αυτό συνέβη στα αλήθεια ή είναι δική του εντύπωση, μικρή σημασία έχει. Η οργή μεγαλώνει μέσα του σαν ένα τσουνάμι, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα τη δεις να σκάει με ορμή στις ακτές. Πολλές φορές ο θυμός του Σκορπιού βράζει εσωτερικά, ενώ με αρμονική συνεργασία λογικής και συναισθήματος, ο ίδιος επεξεργάζεται τους τρόπους που θα απαντήσει. Ή πιο σωστά θα ανταποδώσει, απολαμβάνοντας το κρύο πιάτο της εκδίκησης. Έτσι, αν τον δεις να αντιδρά σε ένα γεγονός με οργή και να στήνει τον σχετικό καβγά, μη νομίζεις πως το ζήτημα θα λήξει με το τέλος του τσακωμού. Αυτό είναι απλώς ένα… trailer για το κυρίως έργο, που έρχεται αργότερα. Ενδεχομένως και πολύ αργότερα… 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο αισιόδοξος, ανοιχτόκαρδος και δημοφιλής Τοξότης, μοιάζει ανεβασμένος σε ένα συννεφάκι, όπου οι μικρότητες των άλλων και οι εκνευρισμοί δεν μπορούν να τον αγγίξουν. Όμως έχει κι εκείνος το «κουμπί» του, που αν το πατήσεις θα τον δεις να… τινάζεται μέχρι το ταβάνι. Για δοκίμασε να αμφισβητήσεις όσα λέει! Οτιδήποτε από τα λεγόμενά του, από τις φιλοσοφικές απόψεις που αναλύει, μέχρι τις συμβουλές που θα σου δώσει, για το πώς να ξεπεράσεις κάποιο πρόβλημά σου. Όπως και να εκφράσεις αμφιβολίες, για το αν κάποια γεγονότα είναι έτσι όπως τα παρουσιάζει. Ο επεκτατισμός του κυβερνήτη του, του Δία, μερικές φορές λειτουργεί στον Τοξότη σαν μια εμμονή να περάσει στους άλλους τις απόψεις του, ντε και καλά. Είναι μια κρυπτο-επιθετικότητα, που συνήθως ούτε και ο ίδιος την αντιλαμβάνεται.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως δεν σπαταλά τον θυμό του σε ασήμαντα πράγματα. Τον φυλάει για εκείνα που έχουν σημασία γι’ αυτόν και που είναι, πολύ απλά, τα σχέδια, οι σκοποί και οι επιδιώξεις του. Όποιος μπει ανάμεσα στον ίδιο και τους στόχους του, θα γίνει το αντικείμενο της αιγωκερίσιας οργής και επιθετικότητας. Είτε είναι πρόσωπο είτε κατάσταση, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «εξουδετέρωσης» του αντιπάλου, το οποίο είναι καλά μελετημένο, οργανωμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και αδυσώπητο. Με αποφασιστικότητα και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, ο Αιγόκερως θα εξολοθρεύσει τα εμπόδια σαν να είναι μια πολεμική μηχανή και δεν θα σταματήσει, αν δεν ξεκαθαρίσει το πεδίο. Γι’ αυτό μη σταθείς ποτέ ανάμεσα σε εκείνον και στον στόχο του. Παραμέρισε, διαφορετικά δεν θα έχεις καλά ξεμπερδέματα…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος μπορεί να είναι ο οραματιστής του ζωδιακού, αλλά πολλές φορές βάζει τις ιδέες και τα οράματα πάνω από τους… κανονικούς ανθρώπους με σάρκα και οστά. Μπορεί να ανεμίζει τη σημαία της ελευθερίας-ισότητας-δικαιοσύνης, αλλά να θυμώνει με το ταίρι του, που ζητά από εκείνον περισσότερη προσοχή και τρυφερότητα. Να γίνεται έξαλλος με την κοινωνική αδικία, αλλά να απομακρύνεται συναισθηματικά από τα πιο κοντινά του πρόσωπα. Γενικά ο Υδροχόος εξοργίζεται με οτιδήποτε θεωρεί ότι καταπατά τις ουμανιστικές αρχές, στις οποίες πιστεύει. Μέσα στις αρχές αυτές, την κυριαρχική θέση έχει η δική του ελευθερία, που είναι απεριόριστη και αδιαπραγμάτευτη. Θα την υπερασπιστεί σαν άγριο θηρίο με νύχια και με δόντια, αδιαφορώντας για το πόσο μπορεί να πληγώσει τους άλλους με τις αποφάσεις και τις επιλογές του.

ΙΧΘΕΙΣ: Πίσω από το τρυφερό, ονειροπόλο παρουσιαστικό του, ο Ιχθύς έχει μια κρυμμένη, φευγαλέα επιθετικότητα. Μια επιθετικότητα που μπορεί να στραφεί απέναντι σε οποιονδήποτε απειλεί να γκρεμίσει τον ονειρεμένο κόσμο, που ο ίδιος έχει φτιάξει γύρω του. Από αυτή την άποψη λοιπόν, σπάνια θα δεις έναν Ιχθύ να στήνει καβγάδες με τον κλασικό τρόπο και… για τους κλασικούς λόγους. Η δική του αντίδραση θα είναι περισσότερο ένα παράπονο, που θα αποσκοπεί στο να κάνει τον άλλο… κουρέλι από τις τύψεις, και θα το καταφέρει. Γιατί με τον τρόπο του, το «αθώο» ψαράκι είναι άσσος στον ψυχολογικό εκβιασμό. Από την άλλη όμως, αν αισθανθεί ότι κάποιος απειλεί τον προσωπικό του κόσμο, της φαντασίας και της ουτοπίας (που, δικός του είναι, στο κάτω κάτω), θα τον υπερασπιστεί με την αγριάδα ενός καρχαρία.

Πηγή:ierosagon