Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εκβίαζαν και τον Αντώνη Κανάκη οι τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης!


 Εκβίαζαν και τον Αντώνη Κανάκη οι μαφιόζοι της Θεσσαλονίκης!Ο αγαπημενος παρουσιαστης είχε πέσει στα διχτυα της σπειρας των εκβιαστων τοκογλυφων της Θεσσαλονικης καθώς το 4ο παρακλαδι του κυκλωματος τον υποχρεωνε να πληρωνει χρηματα για προστασια του μπαρ «Angels» που διατηρει στη Χαλκιδικη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον Αντώνη Κανάκη είχαν αναλάβει τα αδέλφια Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος και Νίκος Μελέτης που διοικούσαν αυτό το κομμάτι της εγκληματικής οργάνωσης. 

Τα αδέρφια είχαν διαχωρίσει τους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες. Ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιούνταν στις εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με το πρόσχημα παροχής «προστασίας»….
, αποστέλλοντας μέλη της οργάνωσης τα οποία είτε παρίστανται αυτοπροσώπως στα καταστήματα, είτε εισέπρατταν τα χρηματικά ποσά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και του ίδιου.

Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης – ο Θωμάς Ψωμάς, φέρεται να είχε επισκεφθεί, ουκ ολίγες φορές, το μαγαζί «Angels», το οποίο ανήκει στον γνωστό τηλεοπτικό αστέρα, προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία του καταστήματος και τα έσοδα του.
Ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος: Να εισπράττει χρήματα κατ’ εντολή του Μελέτη από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ήταν παρών στα καταστήματα προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία τους, σε ότι αφορά την εύρυθμη είσοδο-έξοδο πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων καθώς και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν θα επεδίωκαν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος.
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου