Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγή για Κέικ Πορτοκαλιού από τον Στέλιο Παρλιάρο


Κέικ Πορτοκαλιού από τον Στέλιο Παρλιάρο
Το κλασικό αγαπημένο γλυκό της γιαγιάς είναι εδώ! Ο Στέλιος Παρλιάρος, γνωστός για τα απίστευτα γλυκά του, μας δίνει μια υπέροχη συνταγή για ένα κέικ που αγαπάμε όλοι μας!

  • Υλικά (για 8-10 φέτες)
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο στους 50 (ελέγχουμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και, ανακατεύοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και τέλος το χυμό πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 20 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου.
http://www.e-diet.gr/

51 σχόλια:

  1. o odynikol einai o kaliteros Mageiras!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έυκολο ,απλο,γρήγορο και πεντανόστημο κεικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλό είναι αυτό!!Δεν θέλουμε να βαρυστομαχιάσουμε!! ;) Καλοκαίρι έρχεται!

      Διαγραφή
    2. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ...

      Διαγραφή
  4. εγω.εβαλα.μαργαρινι.και.κρυσταλλικη..τωρα.τι.θα.βγει.θα.δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελειο!! αναλαφρο... δεν φουσκωνει ιδιαιτερα ....εγω το εψησα σε αερα..βαλτε βουτυρο αγελαδος...ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελειοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να δοκιμασετε βα βαλεται μαστιχα κ απο πανω λιωμενη κουβερτουρα !! :)
    Δεν υπάρχει λεμε,, (Εγω εφτιαξα κ λιγο σιροπι πορτοκαλιου κ εβαλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δοκιμασετε βα βαλεται μαστιχα κ απο πανω λιωμενη κουβερτουρα !! :)
    Δεν υπάρχει λεμε,, (Εγω εφτιαξα κ λιγο σιροπι πορτοκαλιου κ εβαλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η συνταγή είναι λάθος...το αλεύρι δεν μπορεί να σηκώσει το βούτυρο!!!!!χρειάζονται σίγουρα 500 γραμ.αλεύρι...!!!!κολυμπάει στο βούτυρο !!!λάθος μου που μπήκα στη διαδικασία να σας συμβουλευτώ...ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μολις το εφτιαξα κ το εβαλα στο φουρνο. σε δυο ωρες θα σας πω τ αποτελεσματα!πανευκολο στην παρασκευη του.δεν ειχα πορτοκαλι κ το εκανα με μανταρινια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποκλείεται να ειναι του Παρλιαρου ειναι αυλια η συνταγη, πολυ βουτυρηλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Π Πως θα φουσκώσει μωρέ χωρίς φαρίνα μπιτ για μπιτ όχι αλεύρι φαρίνα βαλτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μακραν η χειροτερη συνταγη για κεικ...λαθος αναλογιες υλικων,λαθος οδηγιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το κεικ δε φουσκωσς καθολου, απλα ςβγαλε ενα ποδι,αλιεν τυπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To voutiro einai poly ontos gia 300 gr alevri..k mena mou vgazei poly voutirila..
    Einai sigoura syntagh Parliarou??

    ΑπάντησηΔιαγραφή