Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το Μακιγιάζ του Ρεβεγιόν σε 7 βήματα : Καν'το μόνη σου!


Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα άρχισε. Εντυπωσιάστε με ένα γιορτινό μακιγιάζ σε 7 βήματα.
Βήμα 1:

Αν έχετε καλής ποιότητας δέρμα, ένα primer είναι αρκετό για να κάνει πιο ομοιόμορφο τον τόνο της επιδερμίδας σας. Στην αντίθετη περίπτωση, χρησιμοποιήστε ελάχιστη βάση, που δείνει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αποφύγετε τo βαρύ μέικ-απ και οτιδήποτε θα καλύψει τελείως την επιδερμίδα σας.

Βήμα 2:
Αναδείξτε το δέρμα σας. Απλώστε ένα απαλό highlighter σε κρέμα στους κροτάφους και τα ζυγωματικά και λίγο στο τέλος της μύτης. Βάλτε λίγο αστραφτερό lip gloss στα πάνω βλέφαρα -δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση στο πρόσωπο.

Βήμα 3:
Αν δεν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε ρουζ σε μορφή κρέμας και με τα δάκτυλά σας απλώστε το στα μάγουλα, σβήνοντάς το μετά με ένα πινέλο. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε ένα κλασικό ρουζ αλλά όχι σε έντονη απόχρωση. Ψεκάστε το πρόσωπό σας με νερό (Evian, Avene κ.λπ.) για να αποκτήσει ένα λαμπερό εφέ και να μην φαίνεται ότι το μακιγιάζ «κάθεται» πάνω στο δέρμα σας.

Βήμα 4:
Δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσετε τον κανόνα έντονα χείλη ή έντονα μάτια -είναι απαρχαιωμένος. Παρόλα αυτά, μην συνδυάσετε ματ κόκκινο κραγιόν με έντονη σκιά. Προτιμήστε nude χείλη και φωτεινό eyeliner. Τα μεταλλικά πράσινα είναι μια καλή εναλλακτική στο μαύρο και πολύ γιορτινά. Απλώστε -σβήνοντας μετά- μολυβι στο κάτω βλέφαρο, ακριβώς κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων, και μετά κάντε το ίδιο στο πάνω βλέφαρο. Για πιο έντονο βλέμμα, χρησιμοποιήστε υγρό eyeliner. Το μόνο που χρειάζεστε μετά είναι μια μπεζ σκιά με κρεμώδη υφή.

Βήμα 5:
Μπορείτε να πετύχετε ένα βραδινό μακιγιάζ χωρίς καθόλου μάσκαρα -δεν είναι πάντα απαραίτητη.Φτιάξτε smoky eyes με λίγο καφέ μολύβι, το οποίο θα «μουτζουρώσετε» πάνω από τη γραμμή των άνω βλεφαρίδων και των κάτω. Αν όμως θέλετε να κάνετε ένα πιο έντονο, ενδεχομένως και γραφίστικο, βλέμμα, τότε χρησμοποιήστε μάσκαρα.

Βήμα 6:
Δεν χρειάζεται να βάψετε τα φρύδια σας, αρκεί να είναι ωραία φτιαγμένα (καλό σχήμα, να μην πετάνε τρίχες κ.λπ.). Τα φυσικά φρύδια είναι όμορφα. Βουρτσίστε τα προς την ίδια κατεύθυνση και γεμίστε τα μόνο εκεί που χρειάζεται, αλλά με πολύ διακριτικό τρόπο.

Βήμα 7:
Ακόμη και αν δεν βάλετε χρώμα στα χείλη, γεμίστε τα με ένα nude μολύβι και μετά απλώστε είτε lip balm είτε lip gloss για να δείξουν πιο λαχταριστά. Αν δεν είστε σίγουρες τι χρώμα σας ταιριάζει, προτιμήστε μια απόχρωση μούρου που πάει στις περισσότερες επιδερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου