Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Προσέξτε τι ανεβάζετε στο Facebook!


Το να αναρτούμε σε Twitter και Facebook, αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητας των περισσοτέρων από μας, ωστόσο, περισσότερο από το ήμισυ των χρηστών γνωρίζει ότι ενδεχομένως να παραβιάζει νόμους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις ποινές φυλάκισης!

Μια μελέτη που διενεργήθηκε από μία online συμβουλευτική εταιρεία, την knowthenet.org.uk, διαπίστωσε ένα ανησυχητικό μεγάλο αριθμό νέων οι οποίοι δεν είχαν καμία ιδέα για το πως το σερφάρισμα θα μπορούσε να αποτελέσει καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων ή της ιδιωτικής ζωής, δυσφημιστικών παρατηρήσεων ή ακόμα και υποκίνηση ταραχών.
Η έρευνα έρχεται μετά την φυλάκιση 4 ετών δύο ατόμων , μετά την προσπάθεια υποκίνησης ταραχών από το Facebook αυτό το καλοκαίρι. Οι Jordan Blackshaw και Perry Sutcliffe-Keenan, από το Cheshire, έλαβαν την ποινή, παρόλο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε κανένα είδος ταραχής.
Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 νέοι ηλικίας 14 έως 21, διαπίστωσαν επίσης, ότι το 67% μεταφόρτωνε υλικό στο διαδίκτυο, όπως φωτογραφίες και στίχους από τραγούδια, τα οποία όμως από την άλλη προστατεύονται από νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Όταν πληροφορούνταν ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι παράνομη η μεταφόρτωση ενός βίντεο από κάποια συναυλία στο YouTube, για παράδειγμα, πολλοί απάντησαν ότι ποτέ δεν είχαν αναλογιστεί κάτι τέτοιο όταν κινηματογραφούσαν συναυλίες και μετά τις ανέβαζαν στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου