Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ποιες ασκήσεις καίνε τις περισσότερες θερμίδες


Tumblr_lwvgjg8vi61qeun3do1_r1_500_largeΕνώ βρίσκεσαι στην κορυφή της προσπάθειας σου να αδυνατίσεις δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιά μορφή άσκησης είναι αυτή που θα σου φέρει τα πιο γρήγορα αποτελέσματα. Να προτιμήσεις το τρέξιμο αντί για το σχοινάκι; Να κολυμπάς παρά να τρέχεις στο γυμναστήριο; Η μήπως να το ρίξεις στο χορό αφήνοντας τα βαράκια να πιάσουν αράχνες;

10 λεπτά Σχοινάκι vs 10 λεπτά τρέξιμο;
Ποδήλατο ή πατίνια;
Ποδήλατο ή πατίνια;
Σίγουρα δεν ισχύει αυτό που λεγόταν παλιά πως 5 λεπτά αναπηδήσεων με σχοινάκι ισοδυναμεί με μισή ώρα τρεξίματος. Το σχοινάκι καίει 10 θερμίδες ανά λεπτό, τη στιγμή που το τζόκινγκ σε μια σταθερή ταχύτητα καίει 13 θερμίδες περίπου.
Μισή ώρα Βάδην vs μισή ώρα Κολύμπι;
Στην κόντρα αυτή προβάδισμα έχει η κολύμβηση. Κολύμπησε 30 λεπτά και θα χάσεις 240 θερμίδες την στιγμή που για μισή ώρα περπάτημα θα κάψεις 210 θερμίδες. Βέβαια, πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν πως οι κολυμβητές χάνουν λιγότερα κιλά σε σχέση με όσους προτιμούν το βάδην. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του δροσερού νερού κατά την διάρκεια της κολύμβησης που δίνει το σήμα στο σώμα να διατηρήσει τα αποθέματα λίπους του.
Πρόγραμμα γιόγκα ή πρόγραμμα με βαράκια;
Κι όμως, η γιόγκα δεν σώζει μόνο το πνεύμα αλλά και το σώμα σου. Κατά τη διάρκεια ενός δυναμικού προγράμματος γιόγκα μπορείς να κάψεις μέχρι και 680 θερμίδες, τη στιγμή που σε μια ώρα προγράμματος με βάρη καις έως 430 θερμίδες.
Ποδήλατο vs Πατίνια;
Ανέβα στο ποδήλατό σου και μην σταματήσεις μέχρι να περάσει μισή ώρα. Θα κάψεις εύκολα 200 θερμίδες όταν με τα πατίνια που είναι και πιο διασκεδαστικά καις 250 θερμίδες περίπου.
Αερόμπικ vs Χορός;
Στη μάχη αυτή υπάρχει μια σχετική ισορροπία. Ένα καλό και ανεβαστικό χορευτικό πρόγραμμα καίει μέχρι και 600 θερμίδες. Από την άλλη ένα δυναμικό πρόγραμμα αερόμπικ καίει μέχρι και 650θερμίδες. Οπότε, μπορείς να τα παρακολουθείς και τα δύο εναλλάξ.
Φτιάχνοντας τον κήπο vs καθαρίζοντας το σπίτι;
Μία ώρα ενασχόλησης με τον κήπο καίει 300 θερμίδες περίπου. Αντίστοιχα, η τακτοποίηση του νοικοκυριού για το ίδιο χρονικό διάστημα εξασφαλίζει την καύση 250 θερμίδων. Και οι δύο ασχολίες κάνουν καλύτερη τη ζωή σου και σε αδυνατίζουν.
Η βόλτα του σκύλου vs το παιχνίδι με τα παιδάκι ή τα ανιψάκια σου;
Το παιχνίδι με τους αγαπημένους μικρούς μπόμπιρες κάνει τεράστιο καλό στην σωματική σου υγεία. Τριάντα λεπτά παιχνιδιού καίνε 300 θερμίδες τη στιγμή που η βόλτα με το αγαπημένο τετράποδο, το σκυλάκι σου καίει 110 θερμίδες.
45 λεπτά στο διάδρομο vs 45 λεπτά στο στατικό ποδήλατο;
Κι όμως το ποδήλατο μπορεί να κερδίσει τον διάδρομο υπό ορισμένες πάντα συνθήκες. Ακολούθησε το πρόγραμμα που θα ρυθμίσει ειδικά για τις ανάγκες σου ο γυμναστής και θα κάψεις 300 θερμίδες. Στο διάδρομο καις περίπου 200 θερμίδες με μια κλίση εδάφους στο 2% για 30 λεπτά.
Τάε Μπο vs Αερόμπικ;
Στο Τάε Μπο καις σχεδόν τις διπλάσιες θερμίδες σε σχέση με ένα κανονικό πρόγραμμα αερόμπικ. Η αναλογία είναι 11 θερμίδες το λεπτό στο Τάε Μπο σε σχέση με 6 θερμίδες Ανά λεπτό στο αερόμπικ.

Κατερίνα Πατούλια
http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου