Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

6 πράγματα που μπορεί να κάνει το πράσινο τσάι


Πράσινο τσάι: 6 πράγματα που μπορεί να κάνει
  • 1. Μειώνει τις καρδιακές παθήσεις και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα, του καρκίνου του προστάτη, του καρκίνου του δέρματος και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, στύψτε ένα λεμόνι μέσα στο τσάι. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερα αντιοξειδωτικά.
  • 2. Μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση
Τρία φλιτζάνια την ημέρα σας δίνουν τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεστε για να μειώσετε αυτούς τους αριθμούς.

  • 3. Βοηθάει να χάσετε βάρος γρηγορότερα
Πιείτε ένα φλιτζάνι πριν από την γυμναστική σας και ίσως αυτό να ενισχύσει την κάψη του λίπους. Μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη ελευθερώνει λιπαρά οξέα και έτσι μπορείτε να κάψετε λίπος πιο εύκολα. Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού μπορούν, επίσης, να συνεργαστούν με την καφεΐνη για να σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες.
  • 4. Αποτρέπει την αρθρίτιδα
Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, καθημερινά, μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τις αρθρώσεις σας υγιείς.
  • 5. Κρατάει μακριά τις αλλεργίες
Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ουσία EGCG (η ίδια με εκείνη που θα μπορούσε να καταπολεμήσει την ηπατίτιδα C) που βρίσκεται στο πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει το σώμα σας να αντιδρά σε αλλεργιογόνα όπως η γύρη και η σκόνη.
  • 6. Κρατάει μακριά την ηπατίτιδα C
Ένα φλαβονοειδές που βρέθηκε στο πράσινο τσάι αναστέλλει τον ιό της ηπατίτιδας C από την είσοδο στα κύτταρα του ήπατος, όπως φάνηκε από μια νέα μελέτη στο περιοδικό «Hepatology». Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους 170 εκατομμύρια, παγκοσμίως, ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη συνήθη θεραπεία, καθώς και για τα άτομα που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση ήπατος, λόγω της ασθένειας, οι οποίοι έχουν υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν ξανά.

www.e-diet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου