Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει κάποιος βάζοντας διαφημίσεις της Google AdSense στο site του;


Το AdSense είναι αρκετά ελκυστικό αφού πληρώνεσαι από διάφορα clicks που γίνονται σε διαφημίσεις. Ποιος δεν θέλει να πληρώνεται από το click ενός mouse;
Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, αφού το ποσό που μπορεί κάποιος να κερδίζει από το AdSense εξαρτάται από διάφορες μεταβλητές όπως: Το click through rate (CTR), το cost per click (CPC) και τον αριθμό των επισκεπτών που δέχεται μια ιστοσελίδα.

Ας δούμε λίγο τις μεταβλητές αυτές χωριστά, για να έχετε μια ιδέα του τι πρέπει να κάνετε για να κερδίζετε από το Google AdSense το εισόδημα που επιθυμείτε.

Click through Rate (CTR)

Το CTR αντιπροσωπεύει το αριθμό των clicks που έγιναν σε διαφημίσεις του AdSense, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό εμφάνισης των διαφημίσεων. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται κάθε φορά που ανοίγει μία σελίδα σας. Για παράδειγμα αν είχατε 100 εμφανίσεις σε μία μέρα και τα clicks σε διαφημίσεις του AdSense ήταν 2, τότε το click through rate είναι 2%.

Cost Per Click (CPC)

Το CPC αντιπροσωπεύει το μέσο χρηματικό ποσό που κερδίζετε από κάθε click. Το ποσό αυτό δεν είναι συγκεκριμένο και εξαρτάται από το είδος των διαφημίσεων που η Google προβάλει μέσα από το site σας.
Έχω δει για παράδειγμα το make money online να κερδίζει από 0,05 ευρώ μέχρι 1,5 ευρώ για κάθε click. Αν διαιρέσετε τον συνολικό αριθμό των clicks με το συνολικό ποσό που κερδίσατε από το AdSense για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, θα μπορέσετε να βρείτε το CPC.

Ο αριθμός των επισκέψεων

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για την ποιο σημαντική μεταβλητή από όλες. Όσους περισσότερους επισκέπτες έχει ένα website, τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίζει από το AdSense. Για να μπορέσετε να κερδίζετε τουλάχιστον την 70ευρη επιταγή κάθε μήνα, χρειάζεστε το λιγότερο 100 unique visitors την ημέρα.
Οι unique visitors είναι αυτοί που επισκέπτονται για πρώτη φορά την ιστοσελίδα σας. Χοντρικά μπορούμε να πούμε πως μπορείτε να βρείτε το συνολικό ποσό που μπορείτε να κερδίζετε από το AdSense, αν πολλαπλασιάσετε τις συνολικές εμφανίσεις με το CTR και το γινόμενο το πολλαπλασιάσετε με το CPC. Δηλαδή:
(συνολικές εμφανίσεις χ click trough rate)Cost per click = Συνολικό κέρδος
Αν λοιπόν έχετε 5000 εμφανίσεις την ημέρα το CTR είναι 3% και κερδίζετε 0,20 ευρώ CPC, τότε το κέρδος σας είναι 30 ευρώ την ημέρα ή 900 ευρώ το μήνα.
Τα ποσοστά που αναφέρω στο παράδειγμα αποτελούν τον μέσο όρο και είναι αυτά που κατά κανόνα πετυχαίνει η μέση ιστοσελίδα. Αν έχετε CTR μεγαλύτερο του 3%, τα πάτε μια χαρά, ενώ ένα CPC στα 0,20 ευρώ θεωρείται απολύτως φυσιολογικό. Χρησιμοποιήστε τα ποσοστά αυτά σαν σημείο αναφοράς και προσπαθήστε να τα ξεπεράσετε.
Πολύς κόσμος με ρωτάει ποιο είναι το CTR του Make Money Online. Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς η Google απαγορεύει ρητά την δημοσίευση τέτοιων πληροφοριών.

Η σημασία των 3 αυτών μεταβλητών

Μπορείτε ακολουθώντας διάφορες τακτικές να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη από το AdSense, αυξάνοντας το CTR και βελτιώνοντας την ποιότητα των επισκέψεων. Για το CPC δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα, αφού δεν μπορείτε να ελέγξετε το είδος των διαφημίσεων που η Google προβάλλει μέσα από το website σας.
Το CPC εξαρτάται αποκλειστικά από το θέμα της κάθε σελίδας και η Google προβάλλει διαφημίσεις σχετικές με το συγκεκριμένο θέμα. Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το θέμα, τόσο πιο ακριβό το CPC. Αν η Google δεν μπορεί να βρει διαφημίσεις σχετικές με το θέμα της ιστοσελίδας σας, θα προβάλλει διαφημίσεις άσχετες με αυτό, οι οποίες όμως θα έχουν χαμηλό CTR αφού πιθανότατα δεν θα ενδιαφέρουν τον επισκέπτη.
Η προσοχή σας λοιπόν όταν θα πρέπει να στραφεί στην μεγιστοποίηση του CTR και στην αύξηση των εμφανίσεων του AdSense. Αν καταφέρετε να αυξήσετε το CTR σε 4%, τότε στο προηγούμενο παράδειγμα τα 900 ευρώ το μήνα μετατρέπονται αυτόματα σε 1200.

1 σχόλιο:

  1. έχω πολύ περισσότερα από 100 unique visitors καθημερινά και δεν βγάζω ούτε κατά διάνυα 70 ευρώ τον μηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή