Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

5 μυστικά για άνετα τακούνια

Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα μπορούσε να μας χαλάσει ακόμα και το καλύτερο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι, αυτό είναι ο πόνος από τα τακούνια που χτυπά ύπουλα εκεί προς το τέλος της βραδιάς...
όταν το μόνο που θέλεις είναι να συνεχίσεις να χορεύεις μέχρι να δεις τον ήλιο να ανατέλλει –μόνο που δεν μπορείς.
Κι όμως, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που, αν τα αξιοποιήσετε σωστά, θα σας γλιτώσουν από τα πρησμένα πόδια που δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή ούτε με τις πιο μαλακές παντόφλες την άλλη μέρα το πρωί. Κι αυτό χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσετε ούτε πόντο από το στιλ σας.



Το ύψος του τακουνιού: Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, υπάρχει μια χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και τη σέξι εικόνα. Οι περισσότερες γυναίκες, όμως, κάνουν το λάθος να γεμίζουν τις ντουλάπες τους με παπούτσια που είναι είτε εντελώς φλατ είτε με τακούνι που ξεπερνά τους 15 πόντους. Αυτό το τελευταίο, όσο σέξι και αν είναι, προφανώς δεν γίνεται να το φοράς όλη μέρα, κάθε μέρα. Άλλωστε, αν φοράς το 15ποντο όλη μέρα, κάθε μέρα τι θα φορέσεις στο πάρτι ή σε μια ειδική περίσταση;

Η ομάδα σχεδιαστών των ECCO shoes συμβουλεύει πως το μέγιστο ύψος τακουνιού –πάνω από το οποίο το παπούτσι δεν είναι πια άνετο– είναι τα 7 εκατοστά. Σε αυτόν τον μαγικό αριθμό βρίσκεται η χρυσή τομή άνεσης και εμφάνισης: το πόδι ανασηκώνεται αρκετά ώστε να φαίνεται πιο αδύνατο και γυμνασμένο, ενώ το περπάτημα δεν δυσκολεύει στο ελάχιστο.

Το πλάτος του τακουνιού: Ακόμη και το ύψος των 7 εκατοστών αρχίζει να γίνεται προβληματικό όταν μιλάμε για τακούνι στιλέτο. Αν πρόκειται να μείνετε όρθια για ώρες ολόκληρες στο πάρτι, ή να τρέχετε από το ένα meeting στο άλλο, επιλέξτε ένα σταθερό, χοντρό τακούνι. Την ίδια άνεση προσφέρουν και οι φαρδιές πλατφόρμες, αλλά αφήστε τις καλύτερα για το καλοκαίρι –εκτός αν τις συνδυάζετε με τόνους μαύρου eyeliner, και δεν σας πειράζει να μοιάζετε με 20χρονη που απορρίπτει τον κόσμο.

Τα pumps: Οι γόβες και οι μπότες με την φιάπα (μπροστινή πλατφόρμα που, όμως, δεν φτάνει μέχρι το πίσω μέρος του παπουτσιού, οπότε δεν δημιουργεί τους emo συνειρμούς που λέγαμε προηγουμένως) προσθέτουν ύψος χωρίς να σας κουράζουν περισσότερο, καθώς δεν επηρεάζουν πολύ την καμάρα και την γωνία στην οποία στέκεται το πέλμα.

Το μαγαζί απ’ όπου τα αγοράζετε: Σίγουρα, είναι πολύ βολικό εκεί που δοκιμάζετε ρούχα να βρίσκετε και παπούτσια τα οποία σας αρέσουν και ταιριάζουν τέλεια με το φόρεμα που σκέφτεστε να αγοράσετε. Όμως, τα καταστήματα ρούχων που απλά προτείνουν και παπούτσια για να συμπληρώσουν τις συλλογές τους στοχεύουν στο design των παπουτσιών, και όχι στη σωστή κατασκευή τους. Προτιμήστε καταστήματα που ειδικεύονται στα παπούτσια, για να είστε βέβαιη ότι τα τακούνια σας έχουν μελετηθεί ανατομικά και δοκιμαστεί σε σκληρές συνθήκες –δεν θα είναι μόνο πιο άνετα, θα κρατήσουν και περισσότερο καιρό.

Το σημείο όπου τα δοκιμάζετε: Το κατάστημα απ’ όπου θα αγοράσετε τα παπούτσια σίγουρα διαθέτει το πιο λείο πάτωμα του κόσμου –αν δεν είναι στρωμένο και με χαλί, για έξτρα άνεση. Επάνω του, ακόμη και το πιο σκληρό 20ποντο δεν φαίνεται τόσο κουραστικό. Δοκιμάστε, όμως, να διασχίσετε το πλακόστρωτο του Θησείου για να πάτε στο πάρτι του φίλου που δεν διαθέτει πάρκινγκ και για τους πενήντα καλεσμένους του, και θα καταλάβετε γιατί –όσο και αν κάνουν γκριμάτσες απέχθειας οι πωλήτριες– είναι σημαντικό να δοκιμάζετε τα παπούτσια σας σε πραγματικές συνθήκες, βλέπε τσιμεντένιους δρόμους και σπασμένα πεζοδρόμια –μην αγχώνεστε, σίγουρα υπάρχει ένα έξω από το κατάστημα που βρίσκεστε.

in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου