Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Υπέρογκη δωρεά της Google για την εξάλειψη της σύγχρονης δουλείας

1355350-7-1323702351136_large
Ο κολοσσός Google ανέλαβε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εταιρική πρωτοβουλία για την στήριξη του αγώνα κατά της δουλείας, με ανακοίνωση των υπευθύνων της εταιρείας ότι δωρίζουν...
11,5 εκατ. δολάρια σε διάφορους οργανισμούς που μάχονται για την εξάλειψη της σύγχρονης δουλείας, της οποίας θύματα είναι 27 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.


Στελέχη της Google ανέφεραν χθες Τετάρτη ότι η εταιρεία επέλεξε οργανισμούς με αποδεδειγμένο ιστορικό δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όπως τονίζει η Google τα χρήματα αυτά θα συμβάλλουν στην απελευθέρωση 12 χιλιάδων ανθρώπων από σύγχρονες μορφές δουλείας και θα αποτρέψουν «εκατομμύρια άλλους να πέσουν θύματα». Συνολικά δέκα οργανισμοί θα λάβουν χρήματα από την τεχνολογική εταιρεία.

Η υπηρεσία προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Διεθνής Αποστολή Δικαιοσύνης”, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, είναι ένας από τους οργανισμούς που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, με τις οργανώσεις Polaris Project και Slavery Footprint σε μια πολυετή διαδικασία που θα στοχεύει εν μέρει στη διάσωση θυμάτων δουλείας, αλλά και στην άσκηση πίεσης για καλύτερα αποτελέσματα των υπηρεσιών τήρησης του νόμου στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου