Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οι 10 καλύτερες πόλεις - ταξιδιωτικοί προορισμοί που προτείνει το Lonely Planet για το 2012


Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Lonely Planet θεωρείται κορυφαίος και οι προτάσεις του για ταξίδι εγγύηση. Δες ποιες πόλεις προτείνει για το 2012 και διάλεξε σε ποια θα πας.
Londen2_largeΗ φετινή λίστα του Lonely Planet περιλαμβάνει γνωστές αλλά και λιγότερο γνωστές πόλεις που θα βρεθούν στο προσκήνιο είτε γιατί θα φιλοξενήσουν σημαντικές διοργανώσεις είτε γιατί αλλάζουν την εικόνα τους είτε γιατί θα σου προσφέρουν ένα απολαυστικό ταξίδι.
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Αγαπημένη πρωτεύουσα των Ελλήνων –και όχι μόνο- το Λονδίνο είναι πάντα στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ταξιδιωτών. Φέτος έχεις έναν ακόμα λόγο να πας: αφού το Λονδίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Αν και οι αγώνες θα διεξαχθούν κυρίως στις ανατολικές περιοχές του Λονδίνου, ολόκληρη η πόλη θα αναμορφωθεί. Δεν χρειάζεται να σου πούμε τα highlights του Λονδίνου, το πιο πιθανό είναι να το έχεις ήδη επισκεφθεί κι αν όχι σίγουρα θα το έχεις δει σε ταινία.
Μουσκάτ, Ομάν
 
Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλες αραβικές πρωτεύουσες, όπως το Ντουμπάι ή η Ντόχα, το Μουσκάτ δεν έχει να ζηλέψει (σχεδόν) τίποτα σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, σε επίπεδο υποδομών τουλάχιστον. Μουσεία, αξιοθέατα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυτελή καταλύματα και διασκεδαστικές δραστηριότητες υπόσχονται ευχάριστη διαμονή. Αν αγαπάς το shopping θα λατρέψεις την περιοχή Qurum, όπου έχουν τα outlet καταστήματά τους διάσημοι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.
Μπανγκαλόρ, Ινδία
 
Φημισμένη για την νόστιμη κουζίνα, την κουλτούρα και τους «ζωντανούς» κατοίκους της, η Μπανγκαλόρ, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Νότιας Ασίας. Αναπτύσσεται ταχύτατα, τόσο οικονομικά όσο και τεχνολογικά, και είναι πλέον «εθισμένη» στην καλή ζωή. Θα μετακινηθείς εύκολα στην πόλη χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο και υψηλής ταχύτητας μετρό που διασχίζει την πόλη.
Cádiz, Ισπανία
 
Ιδανικά πρέπει να επισκεφθείς το Cádiz το Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια δηλαδή του δεκαπενθήμερου καρναβαλιού που μετατρέπει την ραστώνη της πόλης σε ζωηρό πανηγύρι, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι που χορεύουν, πίνουν και τραγουδούν με απίστευτο κέφι. Το Cádiz χρήστηκε Ιβηρο-Αμερικανική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012 – και είναι η πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή πόλη παίρνει αυτή την τιμή. Μπορεί να μην έχει τα ίδια πλήθη τουριστών με τη Σεβίλλη ή την Κόρδοβα, αλλά λίγα μέρη ενσαρκώνουν το πνεύμα της τολμηρής Ανδαλουσιανής ζωής όπως το Cádiz.
Στοκχόλμη, Σουηδία
Γραφική, «πράσινη» και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη, με μποέμ μπαρ και έναν τρόπο ζωής εντελώς διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να ζούμε στην Ελλάδα,  η πρωτεύουσα της Σουηδίας θα σε μαγέψει. Δεν είναι αυτό που θα έλεγες «οικονομικό» ταξίδι, γιατί η Στοκχόλμη είναι από τις πιο ακριβές πόλεις, επομένως κανόνισε αναλόγως το budget σου.
Guimarães, Πορτογαλία
 
Μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, στη βόρεια Πορτογαλία, που περιλαμβάνεται στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Παρόλα αυτά δεν έχει πολλούς ξένους τουρίστες, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο όμορφη. Τα μεσαιωνικά κτίρια με τις κεραμοσκεπές, τα επιβλητικά αρχοντικά, τα παλάτια και το κάστρο, κατάλοιπα μιας άλλης εποχής, καθιστούν την Guimarães αξέχαστο προορισμό. Το 2012 είναι ιδανική περίοδος για να την επισκεφθείς γιατί θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που σημαίνει ότι θα μπορείς να δεις αμέτρητες παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Σαντιάγο, Χιλή
 
Μετά το μεγάλο σεισμό και τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους, η Χιλή ατενίζει και πάλι με αισιοδοξία το μέλλον. Το Σαντιάγο έχει καταπληκτική νυχτερινή ζωή, πολλά μουσεία αλλά και το υψηλότερο κτίριο σε όλη την ήπειρο, το Torre Gran Costanera, με 70 ορόφους, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν το 2012. Τι θα έλεγες να πάς; (λέμε τώρα…)
Χονγκ Κονγκ, Κίνα
 
Το Χονγκ Κονγκ συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την πορεία του προς την πλήρη δημοκρατία. Πόλη ζωντανή, με πλούσια θεατρική και μουσική σκηνή αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα όλων των μορφών τέχνης.
Ορλάντο, ΗΠΑ
 
Αν είσαι μπασκετόφιλος, το Ορλάντο είναι ο κατάλληλος προορισμός για σένα το 2012, αφού θα το 61ο NBA All-Star Weekend (25 και 26 Φεβρουαρίου). Το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ, φέρνει μαζί ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του μπάσκετ και της μουσικής, για διαγωνισμούς «καρφωμάτων», parties, συναυλίες και φυσικά το All-Star Game.
Darwin, Αυστραλία
 
Ξέχνα τη παλιά φήμη που ήθελε το Darwin πόλη των ψαράδων και των ονειροπαρμένων χίπις. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Με μια ανανεωμένη νυχτερινή σκηνή, πλούσιες αγορές και εστιατόρια και παγκόσμιας κλάσης ζώνες άγριας φύσης σε απόσταση αναπνοής, η πόλη Darwin αποτελεί πλέον έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς. Το λέει άλλωστε και το Lonely Planet!
cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου