Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σε ειδικό δικαστήριο Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου! (Υπόθεση "Πεπόνη")




Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά ότι φούσκωσαν επίτηδες το έλλειμμα
 - Η δικογραφία κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο και από εκεί θα διαβιβαστεί στην Βουλή
 - Kύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή μπορεί να κρύβει σκοπιμότητες
 - ΠΑΣΟΚ: Ή είναι επικίνδυνα αφελής ο κ.Πεπόνης ή έχουμε να κανουμε με καλά οργανωμένη πολιτική παρέμβαση
!



Τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητεί με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης δρομολογεί ήδη την αντικατάσταση του κ. Πεπόνη αλλά και του άλλου οικονομικού εισαγγελέα κ. Μουζακίτη, μετά το σήριαλ που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες, με τους 2 εισαγγελείς να παραιτούνται καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους αλλά στη συνέχεια να ανακαλούν τις παραιτήσεις τους και η υπόθεση να μπαίνει στο αρχείο!

Στο έγγραφο που έστειλαν στον εισαγγελέα του Α.Π. αναφέρουν: «από το σύνολο του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις πρόεκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος. Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών».

Tο ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου του Πάνου Μπεγλίτη κάνει λόγο ή για επικίνδυνη πολιτική αφέλεια του κ. Πεπόνη ή για πολιτικές σκοπιμότητες που πιθανότατα κρύβονται πίσω από την κίνηση αυτή. 

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.
Οι εισαγγελείς παραθέτουν τα 18 ονόματα προσώπων που κατέθεσαν στην έρευνα:

Ζωή Γεωργαντά,

Νικόλαος Στρόμπλος, πρώην διευθυντής της Διευθύνσεως Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,

Κωνσταντίνος Σκορδάς, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Χουντής, ευρωβουλευτής,

Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος,

Γεώργιος Κασσιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,

Γεώργιος Ρωμανιάς, οικονομολόγος,

'Αννα Ζωηρού, οικονομολόγος,

Σταύρος Μπεριάτος, τμηματάρχης του Τμήματος Γενικής Κυβέρνησης και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών,

Ανδρές Φιλίππου, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Αναστασία Πατεράκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης ΑΕΠ,

Γεώργιος Σημιγιάννης, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Στέλλα Μπαλφούσια, οικονομολόγος,

Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος,

Επαμεινώνδας Μαριάς, καθηγητής πανεπιστημίου και

Κυριάκος Σπαθαράκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Πεπόνης είχε αποστείλει κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, από τον οποίο ωστόσο δεν έλαβε ανωμοτί κατάθεση.

Το διαβιβαστικό του κ. Πεπόνη, μαζί με την ογκωδέστατη δικογραφία, χρεώθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Νίκο Παντελή, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τη διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή.

Πως ξεκίνησαν όλα
Η υπόθεση άνοιξε όταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της Αρχής, κ. Ζωή Γεωργαντά, είπε ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε σκοπίμως και από το 12% πήγε στο 15,5% -μεγαλύτερο και από τις Ιρλανδίας δηλαδή- για να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.

«Έχουμε μία νέα κατοχή από τους Γερμανούς. Θεωρούσα τον κ. Παπακωνσταντίνου αδιάφθορο και έντιμο, αλλά γονάτισε στις απαιτήσεις των Γερμανών. Δυστυχώς, και ο κ. Βενιζέλος δείχνει να υποκύπτει», είχε δηλώσει η κ. Γεωργαντά.

Το 2009 ταξινομήθηκε στη «γενική κυβέρνηση» μια σειρά ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτές στις οποίες εφαρμόζεται τώρα η εργασιακή εφεδρεία, χωρίς όμως να προηγηθούν, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι μελέτες και οι έρευνες προκειμένου να μπει μία επιχείρηση στη «γενική κυβέρνηση», όπως κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά.

Το έλλειμμα κατ' αυτόν τον τρόπο από το 12% πήγε στο 15,4%. Η κ. Γεωργαντά απέδωσε αυτήν την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, αφού, όπως είπε η κ. Γεωργαντά, «μας είχε απαγορέψει να μιλάμε ακόμη και στους υπαλλήλους»...
newsit.gr


Από το troktiko το παρακάτω:

 Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο!
"Κατέθεσε σχετικό αίτημα ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για ψευδή στοιχεία με τα οποία προσέφυγε η χώρα μας στο ΔΝΤ."

Κι ερωτώ εγώ;
Πότε πλήρωσε πολιτικός ,έστω και στο ελάχιστο,για ότι έχει κάνει;
Ποτέ και κανείς τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου