Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οι 7 πιο περίεργοι τρόποι για να κάψετε λίπος !


Όχι, δεν θα σας υποβάλλουμε σε αυστηρές δίαιτες με πιάτα που περιέχουν λίγο τόνο και ένα μαρούλι. Υπάρχουν και άλλοι, έξυπνοι και εύκολοι τρόποι για να κάψετε το περιττό λίπος που σας ταλαιπωρεί.
  • Γκάζι-φρένο και πάει λέγοντας…
Αν μία από τις αποφάσεις της νέας χρονιάς είναι και το να ξεκινήσετε ένα μισάωρο τζόγκινγκ την ημέρα, ακολουθήστε την συμβουλή του...
πανεπιστημίου του New Jersey, σύμφωνα με την οποία χάνουμε περισσότερο λίπος αν τρέχουμε γρήγορα, στην συνέχεια επιβραδύνουμε και μετά πάλι γρήγορα και πάει λέγοντας… Οι αυξομειώσεις ταχύτητας στο τρέξιμο κινητοποιούν τον κοιμισμένο μεταβολισμό.
  • Θέλω έναν καφέ-σκέτο
Αφήστε στην άκρη εκείνους που κατηγορούν διαρκώς τον καφέ για τα «δεινά» που προκαλεί στον οργανισμό και διαβάστε προσεκτικά τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Psychology & Behavior. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν δύο φλιτζάνια σκέτου καφέ την ημέρα, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό πιο γρήγορα από τη δημοφιλή ντεκαφεϊνέ εκδοχή του ροφήματος.
  • Μια πίτσα με χαρτοπετσέτα παρακαλώ!
Ακούγεται απλοϊκό αλλά είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικό. Ο λόγος για την χαρτοπετσέτα που σύμφωνα με τους ειδικούς αν ακουμπήσει απαλά πάνω στο κομμάτι μιας πίτσας θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος των λιπαρών της. Και έτσι θα έχετε και την πίτσα ολόκληρη και το στομάχι χορτάτο…
  • Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά
Καλά και τα γυμναστήρια αλλά μήπως να ασχοληθείτε λιγάκι και με τα ασιδέρωτα ρούχα σας που όσο πάνε και στοιβάζονται όλο και περισσότερο; Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και σιδερώστε κάνοντας παράλληλα καλό και στην σιλουέτα σας. Σύμφωνα με έρευνα, όσοι ασχολήθηκαν με σιδέρωμα μιας ώρας, την επόμενη ημέρα έκαψαν 100 θερμίδες παραπάνω από τους υπόλοιπους! Ακόμη το σκέφτεστε;
  • Και μετά το σιδέρωμα, ύπνος
Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να χάσετε κιλά, δεν είναι άλλος από τον ευεργετικό ύπνο. Έρευνες αποκαλύπτουν πως οι 8 και επιπλέον ώρες ύπνου την ημέρα, συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού που «καίει» περισσότερες θερμίδες δικαιώνοντας έτσι τους απανταχού «υπναράδες».
  • Πιείτε νερό-αλλά παγωμένο
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως ο μεταβολισμός μας ενεργοποιείται κατά 30% περισσότερο όταν πίνουμε ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Και αν αναρωτιέστε γιατί, ιδού και η απάντηση: σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σώμα καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να επαναφέρει την θερμοκρασία του νερού σε φυσιολογικά επίπεδα με αποτέλεσμα να «ξυπνά» ο κοιμισμένος μας μεταβολισμός.
  • Βγείτε στον ήλιο
Στην χώρα μας ο ήλιος είναι ένα πολύτιμο αγαθό που δεν μας λείπει ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Εκμεταλλευθείτε το εξαιρετικό μας κλίμα και… λιαστείτε άφοβα καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα, όσοι διαθέτουν υψηλά ποσοστά της βιταμίνης D, που παράγεται στο σώμα μας από την έκθεση στον ήλιο, καίνε και περισσότερες θερμίδες με μεγαλύτερη ευκολία. Όσο για τις βροχερές και συννεφιασμένες μέρες παρηγορηθείτε με τόνο, γιαούρτι, δημητριακά και σολομό, φυσικές πηγές της πολύτιμης βιταμίνης D.
Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου