Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Γιατί "κερατώνουν" οι γυναίκες;

Οι παράνομοι δεσμοί παντρεμένων γυναικών παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση τα τελευταία χρόνια και οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς συντρόφους, ακριβώς όπως και οι άνδρες όταν τους δοθεί η ελευθερία και η ευκαιρία.
Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθερή αύξηση των γυναικών που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις κατά τα τελευταία τρία χρόνια και ότι η ηλικία, στην οποία οι γυναίκες αυτές κάνουν την πρώτη τους παράνομη σχέση, είναι σταδιακά όλο και μικρότερη. Οι γυναίκες που έκαναν παράλληλους δεσμούς πριν το 1960 ήταν μεταξύ 30 και 40 ετών. Στη δεκαετία του 1970 και του 1980, οι γυναίκες άρχιζαν τις εξωσυζυγικές σχέσεις στις ηλικίες 26 με 30, ενώ στη δεκαετία του 1990 λίγο μετά τα 20.

Σε μια άλλη έρευνα, που εξέταζε γιατί οι παντρεμένες γυναίκες απατούν το σύζυγό τους, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το κάνουν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για αυτοεκτίμηση. Η προσοχή ενός άλλου άνδρα, πέρα από τον άνδρα της και τα κομπλιμέντα του για τις ικανότητές της και για το σώμα της, ενισχύουν τον αυτοσεβασμό μιας γυναίκας.

Μια παράλληλη σχέση προσφέρει επίσης μια πρόσθετη συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα με ένα άλλο μέλος του αντίθετου φύλου. Μερικές φορές μια παράνομη σχέση γεννιέται από τη μοναξιά, όταν ο σύζυγος είναι απλά πολύ απασχολημένος για να μιλήσει με τη σύζυγό του. Μπορεί ακόμη μια γυναίκα να βρει εραστή επειδή αναζητά την βαθύτερη κατανόηση του εαυτού της και θέλει να διερευνήσει τις σκέψεις της με έναν άνθρωπο, ο οποίος της αποδεικνύει ότι νοιάζεται γι 'αυτήν.
Ένας άλλος λόγος για τους εξωσυζυγικούς δεσμούς των γυναικών είναι ο φόβος των γηρατειών, όπου μια γυναίκα αισθάνεται πιο νέα και πιο σέξι χάρις στη σεξουαλική επιθυμία του εραστή της για εκείνη.


Ράνια Μαλλίου

http://aniwthoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου