Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τα ζώδια που ερωτεύονται με τη πρώτη ματιά!


Ο έρωτας με την πρώτη μάτια έχει κάτι το συναρπαστικό, αλλά βέβαια δεν συμβαίνει κάθε μέρα σε όλους...
Συμβαίνει όμως…πολύ συχνά σε μερικούς. Υπάρχουν άτομα που κάθε τόσο δηλώνουν πως ερωτεύτηκαν αστραπιαία μια καινούργια γνωριμία. Πολλές από αυτές τις αγάπες σβήνουν απότομα όπως άρχισαν.

Άλλες διαρκούν για μια ζωή. Αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Εκείνο πάντως που φαίνεται εξαρχής, είναι αν κάποιος έχει γενικά την τάση να ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Αυτό εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από το ζώδιό του, φυσικά. Ερωτοχτυπημένα και …ψύχραιμα ζώδια.

Πρωταθλητές ταχύτητας στον κεραυνοβόλο έρωτα είναι δύο από τα ζώδια της Φωτιάς:

Ο Κριός και ο Τοξότης.
Ο Κριός έχει μια αστείρευτη φλογερή ενέργεια που τη διοχετεύει και στον έρωτα, μεταξύ χιλιάδων άλλων πραγμάτων. Αν, όπως λένε οι έρευνες, για να διαπιστώσουμε κατά πόσον μας αρέσει κάποιος χρειαζόμαστε μέχρι τέσσερα λεπτά, για τον Κριό ο χρόνος αυτός είναι το πολύ τέσσερα δευτερόλεπτα. Κι όχι απλώς για να του αρέσει, αλλά για να τον ερωτευθεί …ακαριαία. Με πιο πιθανή κατάληξη να τον ξε-ερωτευθεί το ίδιο απότομα, αν το αντικείμενο της αγάπης του δεν έχει την ικανότητα να του κρατά συνεχώς ζωντανό το ενδιαφέρον.

Ο Τοξότης πάλι, είναι το ζώδιο του αιώνιου και γοητευτικού εργένη. Ερωτεύεται χωρίς φόβο και με μπόλικο πάθος, έτοιμος να ριχτεί στην καινούργια ερωτική ιστορία σαν να πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια. Και ανυπομονεί να «εξερευνήσει» τη γνωριμία αυτή, όπως ένα παιδί με το καινούργιο του παιχνίδι. Όπως και με τον Κριό, το ενδιαφέρον του Τοξότη μπορεί να σβήσει γρήγορα, αν το …αντικείμενο του πάθους του δεν βρίσκει διαρκώς τρόπους να το συντηρήσει.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Δίδυμοι, ιδίως οι άντρες. Ερωτεύονται τρελά από τη μια στιγμή στην άλλη και το δηλώνουν με χίλιους τρόπους. Με πρώτο και καλύτερο το συναρπαστικό «μπλα-μπλα» στο οποίο έχουν τόσο ταλέντο. Αλλά τα ερωτικά λόγια του Διδύμου πετούν και χάνονται, όπως πολύ συχνά και ο ξαφνικός έρωτάς του. Δεν είναι ότι έλεγε ψέματα. Τότε το εννοούσε, απλώς μετά του πέρασε. Και πάει πιο πέρα, για να κεραυνοβοληθεί εξίσου γρήγορα από μια καινούργια κατάκτηση. Όσο απροσδόκητο κι αν φαίνεται, θύματα του κεραυνοβόλου έρωτα μπορεί να πέσουν οι δυο μεγαλύτεροι ορθολογιστές του ζωδιακού κύκλου: η Παρθένος και ο Αιγόκερως.

Οι Παρθένοι μπορεί να θεωρούν κάτι σαν …αρρώστια το να υποκύπτει κανείς σε ένα πάθος που υπερβαίνει τη λογική του. Αυτό όταν δεν το παθαίνουν. Αλλά όταν ο έρωτας τους χτυπάει κατακούτελα, του παραδίδονται ολοκληρωτικά και με συνοπτικές διαδικασίες. Κι ενώ το ζουν, δεν παύουν με ένα κομμάτι του μυαλού τους να το αναλύουν. Όμως αυτό έχει και το καλό του.

Όπως και οι Αιγόκεροι, έχουν πολλές πιθανότητες να μετατρέψουν τον κεραυνοβόλο έρωτα σε μια αγάπη με βάθος και διάρκεια. Μα και ο Αιγόκερως αντιστέκεται στους αιφνίδιους, εκτός ελέγχου έρωτες με όλες του τις δυνάμεις, από φόβο μην πληγωθεί στο τέλος. Και υποκύπτει, άμα του προκύψει, με όλο το πάθος που αποτελεί το κρυμμένο χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου. Καθώς μάλιστα είναι το είδος του ανθρώπου που μπορεί να έχει περάσει πολύ καιρό αδέσμευτος, πραγματικά θα βγάλει τα σπασμένα αναπληρώνοντας τον χαμένο χρόνο της μοναξιάς.

Ο Ιχθύς είναι ρομαντικός και αθεράπευτα ονειροπόλος, οπότε ο κεραυνοβόλος έρωτας, αυτός που τον παρασέρνει στα βαθιά ρεύματα του πάθους, ταιριάζει στο στιλ του. Η καρδιά του είναι απύθμενη και γεμάτη μυστήριο. Δύσκολα μαντεύει κανείς τα συναισθήματά του και ο ίδιος αποφεύγει να πάρει πρωτοβουλία και να τα εκδηλώσει. Έτσι, μπορεί να ερωτευτεί κεραυνοβόλα και να κρατήσει για πολύ καιρό μέσα στην καρδιά του αναμμένη τη φλόγα, ακόμα και χωρίς ανταπόκριση.

Οι Ταύροι, οι Λέοντες οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι είναι …της αντίθετης άποψης. Θέλουν πάντα τον χρόνο τους για να πάρουν μια απόφαση, ακόμα και στα αισθηματικά, και σπάνια υποκύπτουν σε έναν ξαφνικό έρωτα.

Ο Ταύρος, εξαιτίας και της Αφροδίτης που τον κυβερνά, ζει μέσα από τον έρωτα. Αυτό το συναίσθημα είναι για εκείνον τόσο φυσικό και απαραίτητο, όσο η αναπνοή του. Παρόλο όμως που, όταν έρθει θα τον βιώσει με πάθος, δεν θα συμπεριφερθεί παρορμητικά. Αντίθετα, τα αισθήματά του θα πρέπει να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν μέσα του, παίρνοντας όσο χρόνο χρειάζεται. Η αγάπη του αργεί να ανθίσει, αλλά αργεί και να σβήσει.

Και ο Λέων είναι ζώδιο παθιασμένο με τον έρωτα. Διαθέτει όμως μια σχετική ανοσία στις κεραυνοβόλες καταστάσεις. Είναι πολύ εκλεκτικός στις ερωτικές του προτιμήσεις, αλλά και τον ενδιαφέρει η εντύπωση που δημιουργεί γύρω του. Έτσι θα ερωτευτεί, αφού περάσει τον υποψήφιο ή την υποψήφια από …εξέταση για να βεβαιωθεί ότι τηρεί τις αρκετά υψηλές προδιαγραφές του. Θα είναι εξαιρετικά σπάνιο να τον δεις να «νιαουρίζει» σαν τρελαμένος γάτος στα κεραμίδια.

Ο Σκορπιός μπορεί να φημίζεται για το πάθος και τον ερωτισμό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνεται να γίνει έρμαιο απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας. Του αρέσουν οι ερωτικές περιπέτειες, αλλά θέλει να διατηρεί τον έλεγχο μέχρι να κάνει το πρώτο του …σκανάρισμα, ώστε να βεβαιωθεί ότι η περίπτωση εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Δεν του αρέσουν οι ήττες και, αν αποδειχθεί ότι το αντικείμενο του έρωτά του δεν άξιζε, θα θιγεί ο εγωισμός του.

Ο Υδροχόος είναι πολύ ευαίσθητος, γεμάτος φαντασία, και έχει τάση να εξιδανικεύει το αντικείμενο της αγάπης του. Το τυλίγει με ένα σύννεφο τελειότητας, που σπάνια ανταποκρίνεται στην αληθινή εικόνα του. Όλη αυτή η διαδικασία είναι αρκετά εγκεφαλική και απέχει πολύ από την ταχύτητα, το πάθος και τον παρορμητισμό ενός κεραυνοβόλου έρωτα. Το αποτέλεσμα όμως καταλήγει συχνά να είναι το ίδιο. Ο έρωτας απομυθοποιείται και σβήνει, οπότε ο Υδροχόος επιστρέφει στα άλλα ενδιαφέροντα και τους φίλους του. Τέλος, δυο ακόμα ζώδια που δεν αφήνονται εύκολα να παρασυρθούν από τον …τυφώνα ενός ξαφνικού έρωτα είναι ο Ζυγός και ο Καρκίνος.

Ο Ζυγός έχει την επιρροή της Αφροδίτης, που τον κυβερνά, και δεν αντέχει να είναι μόνος του. Παρόλα αυτά, δεν είναι ο τύπος που θα υποκύψει στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Είναι εκλεκτικός στις ερωτικές επιλογές του και σταθμίζει τα πράγματα πριν καταλήξει. Ακριβώς επειδή παίρνει τις σχέσεις του τόσο σοβαρά, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα αποτύχουν. Τα ερωτικά πυροτεχνήματα με τη σύντομη διάρκεια τα αφήνει για άλλους.

Ο Καρκίνος είναι πολύ ευαίσθητος και φοβάται μην πληγωθεί. Σαν το καβουράκι, δημιουργεί μια σκληρή πανοπλία για να προφυλάξει το ευάλωτο εσωτερικό του. Ταυτόχρονα όμως έχει μεγάλη ανάγκη τον έρωτα, γιατί η ζωή του είναι λειψή χωρίς αυτόν. Αλλά δεν περιλαμβάνει εδώ τις παρορμητικές σχέσεις, που έχουν για εκείνον μεγάλο συναισθηματικό ρίσκο. Ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί να τελειώσει σύντομα και αιφνίδια όπως άρχισε και να τον βυθίσει στην πιο μαύρη απογοήτευση. Όχι, ευχαριστεί, να του λείπει.

Himaira
4215379652_070e154d09_large

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου