Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

5 «εγκληματικά» λάθη ομορφιάς


1. Πλένετε συχνά το πρόσωπό σας
Αν το δέρμα σας τελευταία είναι ξηρό ή αν νιώθετε σαν να έχετε μια στρώση νεκρών κυττάρων επάνω σας, πολύ πιθανό να...
φταίει το γεγονός ότι πλένετε το πρόσωπό σας πιο συχνά απ’ ότι χρειάζεται. Αν το παρακάνετε, το δέρμα σας στεγνώνει και τελικά εκρίνεται περισσότερο σμήγμα με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι ταυτόχρονα αφυδατωμένη και επιφανειακά λιπαρή.

2. Επιλέγετε προϊόντα «δυνατής δράσης»
Μερικές φορές το πιο δυνατό δεν είναι απαραίτητα και πιο καλό, και ιδιαίτερα όσον αφορά στην περιποίηση προσώπου. Τα καλλυντικά (ειδικά όσα θεραπεύουν την ακμή) με πιο δυνατή δράση μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και να ερεθίσουν το δέρμα.

3. Αλλάζετε συχνά προϊόντα περιποίησης
Η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθηστη, και ενώ το να δοκιμάσετε την τελευταία κρέμα που κυκλοφορεί μπορεί να καλύπτει τις καταναλωτικές σας ανάγκες, μπορεί επίσης και να αναστατώσει το pH της. Αντί, λοιπόν, να αλλάζετε καλλυντικά μεμιάς, καλό είναι να κάνετε μια πιο ομαλή, σταδιακή μετάβαση.

4. Αγοράζετε σαμπουάν ή κοντίσιονερ που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία
Αν βγάλετε σπυράκια ή αποκτήσετε ξαφνικά κάποια ευαισθησία, ψάξτε τον… ύποπτο στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών -αν μάλιστα έχετε προμηθευτεί μια νέα μάρκα είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για την αλλεργική αντίδραση. Η δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις σε προϊόντα μαλλιών μπορούν να εκδηλωθούν επίσης στην πλάτη, το στήθος και σε άλλα σημεία.

5. Ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό
Η καταστροφή που παθαίνει το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο καλύπτεται δύσκολα και όσο δεν προστατεύετε την επιδερμίδα σας την αφήνετε εκτεθειμένη σε μια πλειάδα από προβλήματα, μεταξύ των οποίων, η ακμή, οι πρόωρη γήρανση και ο καρκίνος.

fashionlove

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου