Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

20 ιδέες για να ξεχωριστό στυλ!


Αν η εμφάνιση είναι για εσάς σημαντικό κεφάλαιο, μοιραζόμαστε μαζί σας μικρές συμβουλές για να αισθάνεστε μοναδική και να δείχνετε πάντα περιποιημένη.



Η ομορφιά και το στυλ έχουν μια περίεργη σχέση. Οι γυναίκες που καταφέρνουν να βρουν και να υποστηρίξουν το δικό τους προσωπικό στυλ, αισθάνονται πιο όμορφες και συνεπώς δείχουν και πιο όμορφες. Από την άλλη πλευρά, όσες θεωρούνται όμορφες, δεν έχουν απαραιτήτως στην εμφάνισή τους κάποια αισθητική ταυτότητα που να τις κάνει να ξεχωρίζουν. Κάποιες φορές, μάλιστα, παραμελούν την εμφάνισή τους επειδή επαναπαύονται στη γοητεία των φυσικών τους χαρακτηριστικών. 


Στα έντυπα μόδας γίνεται συχνά λόγος για τα «μυστικά του στυλ», τα μικρά αυτά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στην εμφάνισή μας για να καλύψουμε τις ατέλειες, είτε να «απογειώσουμε» ένα ούτως ή άλλως εντυπωσιακό look. Όταν όμως ακούμε τους ειδικούς -κομμωτές, στυλίστες, σχεδιαστές, αισθητικούς- να δίνουν συμβουλές που υπόσχονται να κάνουν τη διαφορά, σπανίως ανακαλύπτουμε την ... πυρίτιδα. Συνήθως πρόκειται για πράγματα που έχουμε ξανακούσει, ή που μπορεί να τα έχουμε και οι ίδιες σκεφτεί, ή διαπιστώσει στην πράξη. Παρόλα αυτά, κοιτώντας γύρω μας βλέπουμε ότι είναι αρκετέ οι γυναίκες που αδιαφορούν για το τι πραγματικά τους ταιριάζει, αγνοούν την έννοια της κομψότητας και συχνά παραμελούν ακόμα και τα αυτονόητα.

Γενικά, αυτό που αποκαλούμε στυλ ελάχιστα έχει να κάνει με τη φυσική ομορφιά, είτε με το ακριβό ντύσιμο, τα οποία δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι η εμφάνισή σας θα είναι εξ αντικειμένου και καλαίσθητη ή ενδιαφέρουσα. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις οι εντυπώσεις κερδίζονται με ένα απλό περιποιημένο look που κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται πώς κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να δείχουν πάντα τόσο λαμπερές, παρά τους ρυθμούς των καθημερινών υποχρεώσεων που για τις περισσότερες από εμάς αγγίζουν ταχύτητες ... videoclip!
Όλα αυτά θα ήταν μάλλον άσκοπα να ειπωθούν αν δεν προσπαθούσα να προλάβω την απορία της αναγνώστριας: Γιατί άλλος ένας «δεκάλογος», γιατί ακόμα περισσότερα tips, αφού οι συνταγές φαίνονται να μη λειτουργούν στην πράξη; Και (ενδεχομένως) συνεχίζει: πώς μπορεί να ξέρει ένας άνθρωπος που δε με έχει δει ποτέ τι μου ταιριάζει και τελικά πώς είναι σε θέση να με συμβουλέψει; Η απάντηση είναι απλή. Ακολούθως δε θα βρείτε συμβουλές μόδας, αλλά διαχρονικές ιδέες για το πώς μπορείτε με ελάχιστο κόπο και ακόμα λιγότερα χρήματα να ανακαλύψετε το δικό σας προσωπικό στυλ, είτε αναδεικνύοντας τα ατού σας, είτε δίνοντας σημασία στις μικρές λεπτομέρειες μιας εμφάνισης. Ο γενικός κανόνας είναι να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη...



1. Μπλε, πράσινο, μπεζ, ρόζ; Πολλες φορές δυσκολεύεστε να να καταλάβετε ποιο χρώμα ταιριάζει με την επιδερμίδα, τα μάτια και τα μαλλιά σας. Μια δοκιμή με το χρυσό και το ασημί θα σας λύσει για πάντα την απορία. Στη χρωματική παλέτα ό,τι ισχύει για το μακιγιάζ ισχύει κατά 90% και για τα ρούχα ή τα αξεσουάρ, λένε οι ειδικοί. Αν το χρυσό σάς φωτίζει πιο περισσότερο, προτιμήστε τους γήινους τόνους και όπως το σοκολατί και το μπεζ και αποφύγετε το μπλε, το γκρι ή το μωβ. Αν πάλι σας κολακεύει το ασημί, δεν έχετε παρά να «παίξετε» με με τις ψυχρές αποχρώσεις.

2. Δεν είναι ανάγκη να ακολουθείτε τις τάσεις κατά γράμμα, για να μη σας χαρακτηρίσουν «ντεμοντέ». Άλλωστε, όπως λένε οι στυλίστες, ο ίδιος ο όρος είναι ξεπερασμένος. Η σύγχρονη γυναίκα δεν ακολουθεί πιστά τη μόδα, αλλά χρησιμοποιεί εκείνα τα στοιχεία που ταιριάζουν στο σώμα της και εναρμονίζονται με τον τύπο της. Γιατί πχ να επιμένετε στο total black, εάν σας κολακεύουν περισσότερο οι γήινες αποχρώσεις, γιατί να ισιώνετε τις ανέμελες μπούκλες σας, αν αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σας περισσότερο από το ολόισιο στυλιζαρισμένοlook που βλέπετε στα περιοδικά μόδας, ή γιατί να φορέσετε έναskinny jean όταν οι παραπανίσιοι πόντοι στην περιφέρεια καλύπτονται καλύτερα με ένα πιο χαλαρό ρούχο;






3. Εμπλουτίστε τη γκαρνταρόμπα σας με κλασικά κομμάτια – «πασπαρτού». Ένα jean παντελόνι της αρεσκείας σας, ένα λευκό πουκάμισο, ένα μαύρο φόρεμα , ή ένα λεπτό ναυτικό πουλόβερ για το καλοκαίρι είναι ρούχα «must» που ταιριάζουν σε πολλές περιστάσεις. Οι στυλίστες συστήνουν να προτιμάτε ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα μεταξύ τους και γενικά που δείχνουν κομψά, ακόμα κι αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Να θυμάστε ότι τα εκκεντρικά κομμάτια για να φορεθούν σωστά χρειάζονται περισσότερη εμπειρία από όση διαθέτει ο μέσος όρος των γυναικών, συνδυάζονται δύσκολα με τα υπόλοιπα κομμάτια που στοιχειοθετούν ένα σύνολο (άλλα ρούχα, κοσμήματα, χτενίσματα) και πρωταγωνιστούν σε πολλά στυλιστικά ατοπήματα.

4. Μια ελαφριά καπαρτίνα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη ντουλάπα σας. Προτιμήστε κλασικά χρώματα που «δένουν» με όλα, όπως το μαύρο και το μπεζ και -γιατί όχι- το λευκό. Με φούστα ή με παντελόνι, με έντονα μοτίβα ή με ουδέτερες αποχρώσεις, με ethnic πουκαμίσες ή με αυστηρά ζιβάγκο, η κλασική καπαρτίνα μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα και να σας βγάλει από διλήμματα του τύπου «σακάκι ή μπουφάν, ζακέτα ή μπολερό...»

5. Σπάστε τη μονοτονία με καπέλα και φουλάρια. Τα πιο απλά και «βαρετά» πουλόβερ, αν συνδυαστούν με εσάρπες, πασμίνες, μαντίλια, ή -για τις πιο τολμηρές- ένα διακριτικό καπέλο ή ένα χρωματιστό μπερέ, αμέσως μετατρέπονται σε ιδανικές ουδέτερες «βάσεις» για να παίξετε με χαριτωμένα αξεσουάρ και μπορούν να φορεθούν από το γραφείο μέχρι τον απογευματινό καφέ με φίλους.

6. Το απλό μανικιούρ, με ένα απλό γυαλιστικό νυχιών, ταιριάζει σε κάθε εμφάνιση και σας επιτρέπει να το επιμεληθείτε οι ίδιες. Ξεκλέψτε λίγα λεπτά για να περιποιηθείτε τα νύχια σας στο σπίτι. Βάλτε τα σε ένα μπολ με χλιαρό γάλα αντί για νερό. Η πρωτεΐνη που περιέχει το λίπος του γάλακτος είναι εξαιρετικά θρεπτική για τα νύχια. Για γερά και υγιή νύχια, αναμείξτε ½ ποτήρι μηλόξυδο με ½ ποτήρι ελαιόλαδο και βουτήξτε τις άκρες των δακτύλων σας για 10 λεπτά. Για νύχια που λάμπουν, κόψτε μια φέτα από λεμόνι και τρίψτε το επάνω τους. Επαναλέβετε τη διαδικασία καθημερινά για 10 ημέρες.


7. Παπούτσια με σπασμένα τακούνια, κατεστραμμένες σόλες και φθαρμένες μύτες είναι σίγουρο ότι χαλάνε την εικόνα σας. Διατηρείτε σε καλή κατάσταση όλα τα δερμάτινά σας είδη και αξεσουάρ. Φυλάξτε τις τσάντες σε υφασμάτινες θήκες και περιποιηθείτε τα σουέντ με ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Φροντίστε να οδηγείτε με πρόχειρα παπούτσια που μπορείτε να έχετε μόνιμα μέσα στο αυτοκίνητο, προκειμένου να μη φθείρετε τα καλά σας ζευγάρια. Και φυσικά, όταν αγοράζετε δερμάτινα, επενδύστε στην ποιότητα και σε διαχρονικά κομμάτια.

8. Οι περισσότερες γυναίκες με ένα ανάλφρο χτένισμα κυριολεκτικά μεταμορφώνονται. Αν δεν έχετε χρόνο ή δε διαθέτετε χρήματα για να χτενίζεστε τακτικά στο κομμωτήριο, αρκεί ένα λαμπερό χρώμα και η κατάλληλη κουπ για να σας βγάλουν ασπροπρόσωπες. Πόσες φορές δεν έχουμε διαπιστώσει ότι μπορεί το καινούριο μας μοντέρνο κούρεμα να εντυπωσίασε τους πάντες το πρώτο βράδυ, αλλά την επόμενη ημέρα -και χωρίς τις «μαγικές» κινήσεις του επαγγελματία κομμωτή- ήταν αδύνατο να τιθασεύσουμε τα μαλλιά μας. Αν δεν είστε πολύ επιδέξια με το πιστολάκι διαλέξτε ένα στυλ coiffe-decoiffe(χτενισμένο – αχτένιστο), χάρη στο οποίο με λίγο θερμό αέρα και απλές κινήσεις με τα δάχτυλα μπορείτε να φορμάρετε μόνες σας τα μαλλιά σας, ακόμα κι αν είναι τα πιο ατίθασα.

9. Τα φρύδια τονίζουν το βλέμμα, ενώ το κατάλληλο σχήμα μπορεί να αλλάξει τελείως το πρόσωπό σας. Στρώστε τα με το ειδικό βουρτσάκι, για να φαίνονται ομοιόμορφα και καλοσχηματισμένα. Στη συνέχεια τονίστε τα με ένα μολύβι και μία σκιά φρυδιών, που να πλησιάζουν στο φυσικό τους χρώμα. Τέλος, ταμπονάρετε με πούδρα για να στεθεροποιήσετε το αποτέλεσμα. Μία ακόμα λύση για άψογα φρύδια είναι το μόνιμο μακιγιάζ, που μπορεί να διαρκεί από 6 μήνες έως 6 χρόνια.

10. Για βελούδινα χείλη, λίγο πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας, απλώστε ένα μείγμα από ελαιόλαδο (1 κουτάλι του γλυκού) και χυμό λεμονιού ( ½ κουτάλι του γλυκού) και σκουπιστείτε απαλά μετά από 5 λεπτά. Τα χείλη σας αποκτούν μεταξένια αίσθηση και το κραγιόν εφαρμόζεται καλύτερα, χωρίς να κομματιάζεται.

11. Για να μη γυαλίζει το make up, πριν απλώσετε την κρέμα σας, περάστε με παγάκια το πρόσωπό σας για ματ και λαμπερό αποτέλεσμα. Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, επιλέξτε μια κρέμα με μηδενικά λιπαρά και ελαφρύ χρώμα και μία πούδρα σε μορφή σκόνης για διάφανο και φυσικό look.

12. Έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα make up σε μορφή στικ, το οποίο μπορείτε να απλώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας πάνω από το μακιγιάζ, χωρίς να το αλλοιώσετε. Επίσης, με σκιές σε υγρή μορφή, που δεν κάνουν γραμμές όταν ανοιγοκλείνετε τα βλέφαρα, μπορείτε να φρεσκάρετε το μακιγιάζ των ματιών.

13. Η επιλογή του σωστού παπουτσιού ολοκληρώνει την ενδυματολογική σας επιλογή ή τη μετατρέπει σε ... ναυάγιο. Αν δεν είστε σίγουρη για το στυλ που θέλετε να δημιουργήσετε, καταφύγετε σε μια κλασική ψηλοτάκουνη γόβα που συνδυάζεται εξίσου επιτυχημένα με jean, στενή φούστα, κοστούμι ή βραδυνό φόρεμα.

14. Τα λόγια είναι περιττά: Πολύ απλά φροντίστε να φοράτε καλοσιδερωμένα ρούχα, ώστε να αναδεικνύεται η γραμμή τους.

15. Αυτό το «κάτι» που κάνει μια εμφάνιση να ξεχωρίζει, μπορεί να είναι ένα κόσμημα. Η επιλογή θα εξαρτηθεί από το ρούχο, με το οποίο θα συνδυαστεί. Για παράδειγμα, οι στυλίστες συνιστούν να αποφεύγεται το βαρύ κόσμημα στο λαιμό όταν το ντεκολτέ είναι βαθύ και προκλητικό, καθώς το σύνολο «βαραίνει». Παρόλα αυτά κάποιες γυναίκες το τολμούν και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Γενικά πειραματιστείτε με το κόσμημα και ανακαλύψτε πιο είναι αυτό που σας κάνει να το νιώθετε δικό σας. Το ωραιότερο κόσμημα είναι αυτό που φοράτε πιο πολύ, που αντανακλά εσάς τις ίδιες και έχει φορτιστεί από την ενέργειά σας.

16. Μην παραμελείτε και τον ... εσωτερικό σας κόσμο! Απαράβατος κανόνας να μη διαγράφονται οι ραφές και τα χρώματα των εσωρούχων μέσα από τα ρούχα. Διαλέξτε ένα σουτιέν τριών τετάρτων, αν θέλετε να τονίσετε το ντεκολτέ σας και αγοράστε οπωσδήποτε εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος, που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση σε περίπτωση που φοράτε ανοιχτόχρωμα κομμάτια, ειδικά όταν πρόκειται για καλοκαιρινές λεπτές υφές. Το να φοράτε ένα καλό σετ ακόμα και μέσα από το καθημερινό σας jean, μπορεί να είναι πολυτέλεια, όμως μπορεί να αναδείξει τη θηλυκότητά σας και να αλλάζει την ψυχολογία σας.

17. Αν έχετε στη διάθεσή σας λίγο χρόνο, προλαβαίνετε να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας με ένα φυσικό lifting. «Χτυπήστε» ασπράδι από αυγά, προσθέστε 2-3 σταγόνες λεμονιού και απλώστε το μείγμα στην επιδερμίδα για λίγα λεπτά.

18. Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ των ματιών, απλώστε με τη βοήθεια της μπατονέτας στο επάνω και κάτω μέρος του ματιού λευκή σκιά. Θα τονίσει το βλέμμα σας και τα μάτια θα φαίνονται μεγαλύτερα.

19. Αποκτήστε ένα μαύρο κρουαζέ μπλουζάκι καλής ποιότητας γιατί θα σας «σώσει» πολλές φορές.

20. Πριν κλείσετε την πόρτα πίσω σας, μην ξεχάσετε να αρωματιστείτε. Φροντίστε το άρωμα να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας αλλά και στην περίσταση. Το πρωί προτιμείστε μια πιο ελαφριά αρωματική σύνθεση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άσχημο από το να ξεκινάς την ημέρα σου με ... δύσπνοια από το πικάντικο άρωμα που επέλεξε η συνάδελφος του διπλανού γραφείου, στις 8 το πρωί! Για το βράδυ, ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι πιο θηλυκό και έντονο.

Μικρά μυστικά του στυλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου