Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Και επίσημα Messenger στο Facebook


Καθώς η δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά του Facebook, αυξάνεται μέρα με τη μέρα, φαίνεται πως αυτά έχουν αρχίσει να βάζουν στο μάτι και την αγορά των desktop και laptop υπολογιστών.
Το Facebook, έχει αρχίσει να δοκιμάζει από τον Νοέμβριο, μία εφαρμογή Messenger για Windows, ως μέρος μία private trial, ωστόσο το TechIT αποκάλυψε το download link της demo έκδοσης.
Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε Windows 7/Vista και περιλαμβάνει την πρόσβαση σε chat, ticker feed και τα σχετικά με ειδοποιήσεις μέρη του Facebook.
Το Facebook Messenger είναι μια δοκιμαστική εφαρμογή η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί το Facebook χωρίς να χρειαστεί να συνδεθεί στο www.facebook.com. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορεί πλέον ο καθένας να σερφάρει στο διαδίκτυο ή να χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή του, και παράλληλα να είσαι θέση να τσεκάρει όλα όσα θα τσέκαρε στην ιστοσελίδα. Προς το παρόν οι υπηρεσίες που λείπουν από το Messenger είναι το Group Chat και οι βίντεο-κλήσεις.
«Συνεχίζουμε να καθιστούμε το Facebook Messenger εύκολα προσβάσιμο από όλες τις πλατφόρμες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του Facebook. «Ο Messenger είναι διαθέσιμος για τα iPhone, Android, Blackberry, και προς το παρόν τον δοκιμάζουμε και για τα Windows».
Η δοκιμαστική εφαρμογή είχε αρχικά κυκλοφορήσει σε μια μικρή ομάδα χρηστών του δικτύου και πλέον έχει κυκλοφορήσει επίσημα και από το κοινωνικό δίκτυο.

2 σχόλια:

 1. Χμ, η επιστροφή σε εγκαταστάσιμους messengers και εφαρμογές ευρύτερα δεν είναι καλό σημάδι. Η Μ$ έτσι άπλωσε τα νύχια της παντού, με τα .exe single platform προγράμματά της που ουσιαστικά ο μόνος τους σκοπός ήταν να διαδώσουν τα windose.

  Όλα τα κοινωνικά δίκτυα και κάθε web εφαρμογή είναι αμιγώς web based και platform agnostic. Τρέχουν δηλαδή στο δίκτυο, όχι στον υπολογιστή σου. Οπότε οποιοδήποτε λειτουργικό και να έχεις είναι ακριβώς το ίδιο. Όμως η M$ θέλει προφανώς να εξαργυρώσει τις μετοχές που αγόρασε από το facebook, επιχειρώντας ύπουλα να στρέψει για νιοστή φορά κόσμο στο διάτρητο λειτουργικό της και να βγάλει νέα έσοδα εν καιρώ κρίσης.

  Εγώ εδώ και κάπου 4 χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστικά Linux οπότε η ανακοίνωση αυτή μου προκαλεί ασφαλώς ρίγος γιατί με πάει 5-6 χρόνια πίσω...

  Καλή Χρονιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ¨Εκθεση μας έγραψες!Χαχα!
  Σωστά τα λες όμως!!

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή