Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Το κτίριο που θα αλλάξει για πάντα το Λονδίνο


Το κτίριο που θα αλλάξει για πάντα το Λονδίνο (4)
Αν κοιτάξει κανείς τη θέα από τον 57ο όροφο του, το Λονδίνο μοιάζει με μινιατούρα. Ακόμη και ο μεσαιωνικός πύργος του Λονδίνου θυμίζει παιδικό κάστρο ενώ τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ παραπέμπουν σε κουκλόσπιτο.

Το κτίριο που θα αλλάξει για πάντα το Λονδίνο (3)
Όταν ολοκληρωθεί το κτίριο με την ονομασία «The Shard», θα αριθμεί 72 ορόφους και θα έχει ύψος 310 μέτρα. Ήδη αυτή τη στιγμή είναι το ψηλότερο κτίριο στη δυτική Ευρώπη και τείνει προς τον ουρανό σαν μια γυάλινη σφήνα με αιχμηρό περίγραμμα με αποτέλεσμα πολλοί να εκφράζουν φόβους ότι το κτίριο θα αλλάξει την πόλη καθώς δεν ταιριάζει με την αισθητική των υπολοίπων κτιρίων.
Το κτίριο που θα αλλάξει για πάντα το Λονδίνο (1)
Οι κατασκευαστές του είναι δύο. Πρόκειται για τον Βρετανό Irvine Sellar και τον Ιταλό Renzo Piano. Το κτίριο θα στεγάζει γραφεία, εστιατόρια, δέκα διαμερίσματα κι ένα ξενοδοχείο πολυτελείας που θα διαθέτει πισίνα με πανοραμική θέα. Και σίγουρα το τελευταίο για το οποίο ανησυχούν οι κατασκευαστές είναι η προσέλευση του κόσμου καθώς το κτίριο χτίζεται δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό του London Bridge απ’όπου περνούν ετησίως 54 εκατομμύρια άνθρωποι.
Το κτίριο που θα αλλάξει για πάντα το Λονδίνο (2)
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου