Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

P.I.N.K: ξέχνα τα περιττά κιλά με τη ροζ δίαιτα


Μια νέα μέθοδος δίαιτας και γυμναστικής κάνει θραύση αυτή τη στιγμή στην Αμερική και σου υπόσχεται πως δεν θα χρειαστεί να κάνεις δίαιτα ή να πεινάσεις ποτέ ξανά!
Πρόκειται για την μέθοδο P.I.N.K που παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα στο σόου του δρ. Phil και αποτελεί δημιούργημα της Σίνθια Πασκουέλα (Cynthia Pasquella).

Η Πασκουέλα είναι γνωστή κλινική διατροφολόγος που δοκίμασε το πρόγραμμά της για περισσότερα από δέκα χρόνια. Η ίδια έχει αντιμετωπίσει το δικό της πρόβλημα βάρους και φυσικά τα κακά που έφερε αυτό όπως ήταν η κατάθλιψη και η έλλειψη ενέργειας. Όταν κανένα άλλο πρόγραμμα δεν την βοήθησε πραγματικά, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της στο οποίο υποστηρίζει πως καις 4 φορές περισσότερο λίπος.
''Το πρόγραμμα P.I.N.K δεν είναι απλά μια δίαιτα ακόμα. Δημιούργησα αυτό το κράμα δίαιτας και γυμναστικής αποκλειστικά για γυναίκες. Όταν ακολουθήσεις πιστά τις τρεις φάσεις του P.I.N.K θα δεις πως μπορείς να χάσεις τέσσερις φορές περισσότερο βάρος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Ουσιαστικά καταλήγεις να υιοθετήσεις μια διατροφή υγιεινή αλλά με λιγότερες; θερμίδες και λιπαρά και να ασκείσαι με πρόγραμμα και καθοδήγηση".
Άπαξ και γίνεις μέλος του http://www.pinkmethod.com, αυτόματα λαμβάνεις σπίτι ένα πακέτο με dvd ενώ εγγράφεσαι και on line όπου λαμβάνεις ένα καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα που περιλαμβάνεις συνταγές και οδηγίες παρασκευής τριών βασικών γευμάτων και σνακ σε συνδυασμό με συγκεκριμένη προπόνηση για κάθε φάση της μεθόδου.

Και τι τρως τελικά; Η μέθοδος ξεκινά με το πρωινό που περιλαμβάνει ένα από τα 3 ροζ smoothies ενώ το γεύμα και το βραδινό περιλαμβάνει άπαχη πρωτεΐνη, κοτόπουλο, ψάρι αλλά και αρκετά φρέσκα λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και καστανό ρύζι.
Η εν λόγω μέθοδος φιλοδοξεί να κατακτήσει κάθε γυναίκα, ακόμα κι εκείνες που ανήκουν σε ξεχωριστές κατηγορίες όπως είναι οι διαβητικοί, οι χορτοφάγοι ή όσοι στερούνται τη γλουτένη.
Όσο για την προπόνηση, οι γυμνάστριες της Πασκουέλα (Jenna Phillips, Lisa Christie και Basheerah Ahmad,) αναλαμβάνουν κάθε φάση ξεχωριστά. Από τα 20 λεπτά δυναμικής καρδιαγγειακής προπόνησης, ανεβαίνουμε σε πιο δυναμικά προγράμματα ή ασκήσεις αντοχής. Οι επιλογές και σε επίπεδο άσκησης είναι πολλές και διαφορετικές για όλα τα γούστα, είτε έχεις κάποια ευαισαθησία στο γόνατο ή την πλάτη, είτε κάποια περιοχή του σώματός σου είναι περισσότερο προβληματική. .
Οι τρεις φάσεις με την ποικιλία που έχουν σε κάνουν να αποφεύγεις την βαρεμάρα ενώ και τα πιάτα των καθημερινών μενού ποικίλλουν. Έτσι το σώμα σου καλείται καθημερινά να μαντέψει πώς θα φάει και πως θα ασκηθεί..
Το βασικό είναι πως δεν λιμοκτονείς και δεν σταματάς να χάνεις βάρος όπως συμβαίνει σε άλλες δίαιτες που κολλάς και δεν χάνεις άλλα κιλά από ένα σημείο και έπειτα.
Στη διάρκεια του προγράμματος, καλείσαι να φοράς και το ροζ βραχιολάκι με το μότο: ''I thnik, I live, I am P.I.N.K''.
Τι υπόσχεται:
*Να χάσεις βάρος αμέσως μόλις ξεκινήσεις
*Να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου:
*Να μην βαρεθείς!
*Να νιώθεις δυνατή και γεμάτη ενέργεια από το πρωί μέχρι και το βράδυ.
* Μπορείς διαδικτυακά να ελέγχεις την πρόοδό σου, να βλέπεις με διαγράμματα που έχεις φτάσει, από που ξεκίνησες, να θέτεις στόχους και να καθ οδηγείσαι από τους ειδικούς του P.I.N.K που βρίσκονται on line στη διάθεσή σου.


Οι 3 φάσεις:
Στην πρώτη φάση χτίζεις γερά θεμέλια και η προπόνηση επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του κορμού, το σμίλευμα και την τόνωση ολάκερου του μυικού συστήματος. Όσο μεγαλώνουν οι μυς, αρχίζεις να καις περισσότερες θερμίδες. Στα πλαίσια του 20λεπτου προγράμματος γυμναστικής, πραγματοποιείς κυρίως ασκήσεις καύσης του λίπους με λιγότερες επαναλήψεις και λιγότερα βάρη.


Στη δεύτερη φάση, οι ρυθμοί ανεβαίνουν, ασκείσαι για 30 λεπτά με περισσότερες καρδιαγγειακές ασκήσεις, πολλά βαθιά καθίσματα και ασκήσεις για τα πόδια και τα γόνατα.
Στην τρίτη φάση η γυμναστική διαρκεί 40 λεπτά, υπάρχουν μεγαλύτερα διαστήματα ξεκούρασης αλλά και μεγαλύτερη ένταση στις ασκήσεις.
Κατερίνα Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου