Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με μηνύματα σε κινητά !

Αν λάβετε sms απο άγνωστο αριθμό εξωτερικού, μην το ανοίξετε...
και μην απαντήσετε!

Μία νέα απάτη με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών.


Τα μηνύματα είναι γραμμένα στα αγγλικά και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

"YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"

Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους παίρνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012. tsekouratoi

2 σχόλια:

  1. Εγώ έλαβα ένα τέτοιο μήνυμα το καλοκαίρι δεν απάντησα βέβαια αλλά το άνοιξα να το διαβάσω.Υπάρχει περίπτωση να χουν πάρει δεδομενα και πληροφορίες απο το κινητό μου μόνο με το άνοιγμα?Το άσχημο είναι ότι με αυτές τις υποθέσεις(email,sms)ενημερωνόμαστε πολυ αργότερα όταν την έχουν πατήσει ήδη αρκετοί που άνοιξαν και διάβασαν ένα email στον υπολογιστή τους ή ένα sms στο κινητό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σε μένα ακριβώς το ίδιο συμβαίνει.Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αν δεν απάντησες και δεν έδωσες σημασία.Σκοπός τους είναι να ψαρώσεις και να πέσεις στη παγίδα τους πιστεύοντας αυτό που σου έστειλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή