Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι όμορφες γυναίκες βλάπτουν σοβαρά την υγεία (?!)


Η άποψη του Balzac πως η ομορφιά είναι μια υπόσχεση ευτυχίας έρχεται να σε ρήξη με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες τα αποτελέσματα των οποίων συνδέουν στενά την εκρηκτική γυναικεία παρουσία με προβλήματα στον ανδρικό οργανισμό.


Οι Ισπανοί ερευνητές του πανεπιστημίου της Βαλένθια αφού έβαλαν στο μικροσκόπιο άνδρες φοιτητές, διαπίστωσαν πως πέντε λεπτά δίπλα σε μια αιθέρια γυναικεία ύπαρξη μπορούν να είναι αρκετά ώστε να απογειώσουν στα ύψη τα επίπεδα της κορτιζόλης στο ανδρικό σώμα.
Πιο συγκεκριμένα η κορτιζόλη αποτελεί ένα είδος ορμόνης το οποίο παράγεται στον ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτός βρίσκεται υπό την πίεση του άγχους. Όπως λοιπόν είναι λογικό τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης αυτής μπορούν να αποβούν μοιραία, αφού μακροπρόθεσμα μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, υπέρταση, διαβήτη ακόμα και σεξουαλική ανικανότητα.
Σε αντίθεση με τις γυναίκες που στατιστικά τουλάχιστον ο ανταγωνισμός και οι μεγάλες προσδοκίες τις ενεργοποιούν και τις εξιτάρουν οι άνδρες όταν έρχονται αντιμέτωποι με στόχους μη ρεαλιστικούς τα χάνουν, πιέζονται και μπλοκάρουν συναισθηματικά. Όλα αυτό όπως είναι φυσικό λειτουργεί αρνητικά αποβαίνοντας εις βάρος του εαυτού τους.
Συμβουλευτικά λοιπόν προς τους άνδρες θα προτείναμε να μην «κυνηγούν» μόνο τις πολύ ωραίες γυναίκες αν δεν το αντέχουν, αφού το άθλημα αυτό μακροπρόθεσμα και συσωρευτικά μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για αυτούς.  Αντίθετα θα ήταν ίσως πιο υγιές αν κατεύθυναν τα βέλη τους προς πιο ρεαλιστικούς στόχους
Ούτως ή αλλιώς η ομορφιά κρύβεται πάντα μέσα μας.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΗ,  Σύμβουλος Διαταραχών Λόγου, Επικοινωνίας και Ψυχικής Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου