Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδια και μολότοφ έξω από την Βουλή


Πολεμικο σκηνικο γυρω απο τη Βουλη – Καιγεται το φυλακιο των Ευζωνων στον αγνωστο Στρατιωτη

Επεισόδια και μολότοφ έξω από την Βουλή
Μαζικό παρόν δίνουν οι Έλληνες στο Σύνταγμα. Μεγαλειώδης η συγκέντρωση κόντρα στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Πάνω από 100.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή ομάδα νεαρών εξαπέλυσε επίθεση με μολότοφ στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
Η Βουλή είναι περικυκλωμένη από μέλη του ΠΑΜΕ. Την ίδια ώρα, οι συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ είναι σε εξέλιξη.
maxe
Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να σπάσουν το φράγμα που έχει στηθεί μπροστά από τη Βουλή. Τα ΜΑΤ απάντησαν αμέσως με ρήψη χημικών.
Επεισόδια και στην Πανεπιστημίου ανάμεσα σε ΜΑΤ και οδηγούς ταξί. Πάντως, οι τελευταίοι απομάκρυναν αντιεξουσιαστές από εκεί με ξύλα και καδρόνια.
maxe2
Συμπλοκές και στην Καποδιστρίου όπου νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.
Τραυματισμός αστυνομικού από συμπλοκές με αντιεξουσιαστές στην Εδουάρδου Λω.

Νεαροί εξαπέλυσαν επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Καποδιστρίου. Οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να παρεκτραπεί.
Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε στο Παγκράτι νωρίτερα, όταν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία των κατοίκων Καισαριανής – Βύρωνα και Παγκρατίου που κατευθυνόταν προς το Σύνταγμα.
Ωστόσο, μόλις τα αίματα ...ανάψανε, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια.
Από νωρίς το πρωί το κέντρο της πρωτεύουσας θυμίζει «αστακό» λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας της αστυνομίας. Από νωρίς το πρωί έκλεισε η Βασ. Σοφίας από Αμαλίας προς Χίλτον, ενώ έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί κλούβες της Αστυνομίας.sidagma
Κλειστή και η Ηρώδου Αττικού ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια. Μάλιστα, σύμφωνα με απόφαση της αστυνομίας θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό.
Το ραντεβού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε οριστεί για τις 11 το πρωί. Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από τη Βουλή, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στην κυβέρνηση για την αντίσταση που θα προβάλλουν στα μέτρα που προωθούνται.
apergia
Στις 11.00 συγκεντρώθηκαν και μέλη Ταξικών Συνδικάτων στην πλατεία Ομονοίας και ανηφόρισαν προς την πλατεία Συντάγματος.
apergia1
Τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστά, αφού οι επαγγελματοβιοτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ.
apergia
kke

 beta.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου