Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα στον κόσμο!


Η δουλειά δεν είναι ντροπή…
Τι κάνεις όμως όταν το επάγγελμα σου είναι ένα από τα παρακάτω ; Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο παράξενα επαγγέλματα. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά στη χώρα μας αλλά όσο και να σας φαίνεται παράξενο είναι επαγγέλματα! 



10 – Αυνανιστές ζώων


Οι μεγάλες φάρμες στο εξωτερικό χρησιμοποιούν την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης σε ζώα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται κάποιος που πρέπει να πάρει τον «σπόρο». Εδώ αναλαμβάνει ο επαγγελματίας αυνανιστής ! Έχει δύο τρόπους να το κάνει: O πρώτος είναι με ένα ειδικό μηχάνημα που με μικρές δόσεις ηλεκτρικής ενέργειας παίρνει το σπέρμα του ζώου και ο δεύτερος είναι με τον παραδοσιακό τρόπο

9 – Σπρώχτης


Ένα επάγγελμα που δεν φανταζόσασταν καν ότι υπάρχει. Στις μεγάλες πόλεις που ο κόσμος είναι αρκετός, για να υπάρχει σωστή χωρητικότητα στα τρένα των μέσων μαζικής μεταφοράς υπάρχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος που σπρώχνει τους υπόλοιπους μέσα στο τρένο ώστε να κλείσουν οι πόρτες και να φύγει το τρένο με όσο πιο πολύ κόσμο μπορεί να χωρέσει. Οπότε αν έρθει κάποιος και σας σπρώξει στο μετρό της Ιαπωνίας μην νευριάσετε, την δουλειά του κάνει…

8 – Οσμιστές Μασχάλης


Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα ήταν αποτελεσματικά τα αποσμητικά μας που μας κρατάνε δροσερούς και καθαρούς… Οι Οσμιστές μασχάλης κάνουν έλεγχο σε κάθε νέο αποσμητικό. Το τοποθετούν σε διάφορες μασχάλες και απλά μυρίζουν κάθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν το αποσμητικό δεν είναι καλό το πράγμα αρχίζει και γίνεται πιο δύσκολο.

7 – Σεξολόγος για κοτόπουλα


Μόλις εκκολαφτούν τα αβγά στις μεγάλες πτηνοτροφίες αναλαμβάνουν δουλειά οι σεξολόγοι για κοτόπουλα. Στόχος τους είναι να ελέγξουν αν το κοτοπουλάκι είναι κόκορας η κότα και να το βάλουν στην κατάλληλη πτέρυγα. Σε αυτή την δουλειά πρέπει να έχεις καλό μάτι και καλή αφή !


6-Αρμεχτής φιδιών



Το δηλητήριο του φιδιού χρησιμοποιείται για κάθε είδους πράγματα, αλλά το σημαντικότερο είναι αναμφίβολα η χρήση του στην ιατρική έρευνα. Μεγάλη ποσότητα τέτοιου δηλητηρίου φιδιών, χρειάζονται κάθε χρόνο γι’ αυτές τις έρευνες και κάποιος δύστυχώος έχει να περάσει όλη την ημέρα πιέζοντας τα δόντια των φιδιών σε ένα πλαστικό δοχείο για να τους βγάλει το δηλητήριο. Τουλάχιστον αυτός μπορεί να έχει την ικανοποίηση της γνώσης ότι η δύσκολη αποστολή του, μπορεί μια ημέρα να σώσει τη ζωή ενός ατόμου.



05 – Αθλητικοί μασκότ

Η μασκότ ενός αθλήματος δεν είναι μόνο ένας οπαδός που τρέχει γύρω γύρω φορώντας ένα γούνινο κουστούμι. Είναι μια απλή εργασία. Για να είναι κάποιος μασκότ σε μια ομάδα, θα πρέπει να είναι αθλητικός και να διατηρείται σε φόρμα και σίγουρα δεν πρέπει να είναι ντροπαλός. Μερικοί μασκότ είναι πιο δημοφιλείς και πιο διάσημοι από τους παίκτες της ομάδας!
 



04 – Μοντέλα χεριών



Το μόντελιγκ δεν είναι μόνο για ένα όμορφο σώμα ή πρόσωπο. Ισχύει και αν έχετε καλά χέρια ή ελκυστικά πόδια, τότε μπορεί να υπάρχει μια εργασία στο μόντελιγκ για σας. Στην πραγματικότητα, ανάλογα με τα προϊόντα που διαφημίζει ένα μοντέλο, θα πρέπει να έχει και τα άσχημα χέρια ή άλλα μέρη του σώματός του (μην ξεχνάτε ότι κάποιος πρέπει να φωτογραφηθεί για το “πριν” φωτογραφίες). Αυτά τα ιδιόμορφα μοντέλα μπορούν να βγάλουν πολλά χρήματα, οπότε κρατήστε το και αυτό στην άκρη του μυαλού σας, σε περίπτωση που μείνετε από δουλειά.
 



03 – Εμετοκαθαριστής



Όλοι έχουμε ανέβει σε τρενάκια που τρέχουν σαν τρελά ή σε άλλα παιχνίδια των Λούνα παρκ. Όπως όλοι γνωρίζουμε από τέτοιες εμπειρίες, αυτά τα αξιοθέατα μπορεί να μας κάνουν λίγο ζαλισμένους και αρκετά ανακατεμένους. Τις περισσότερες φορές φυσικά, δεν ανεβαίνει μόνο ένα άτομο για την πιο συναρπαστική βόλτα με δυσάρεστα στομαχικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, αυτά τα αξιοθέατα παράγουν αρκετή ποσότητα εμετού κάθε μέρα, και μερικοί πολύ άτυχοι άνθρωποι αναλαμβάνουν την εργασία του καθαρισμού των στομαχικών μας διαταραχών. Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε πόσο μισείτε την δουλειά σας, σκεφτείτε και αυτούς τους εμετοκαθαριστές των Λούνα πάρκ και δείτε την εργασία σας με άλλο μάτι.
 



02 – Κατασχέσεις αεροπλάνων

Σίγουρα δε θα χρειαστεί ποτέ να σκεφτείτε τι συμβαίνει όταν κάποιος ξεχνάει να πληρώσει το ιδιωτικό τζετ του. Η εταιρία χρηματοδοτήσεως στέλνει τον ειδικό άνθρωπο για να πάρει πίσω το αεροπλάνο! Αυτός πρέπει να έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ πτήσεων γιατί όταν βρίσκει το αεροπλάνο, θα πρέπει να το επιστρέψει και στον προορισμό του.
 

Αυτό μπορεί να είναι μια επικίνδυνη δουλειά (φανταστείτε να επανακτήσουν ένα αεροπλάνο από τον όχλο) έτσι, μερικές φορές, οι άνδρες των κατασχέσεων θα πρέπει να είναι βαριά οπλισμένοι για παν ενδεχόμενο.
 



01 – Δύτες για μπάλες του γκολφ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι συμβαίνει με όλες τις μπάλες του γκολφ που πηγαίνουν στο νερό στα γήπεδα του γκολφ; Τώρα ξέρετε: υπάρχουν δύτες για τις μπάλες του γκολφ. Είναι μια ιδιαίτερα καλά αμειβόμενη εργασία και μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη (τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην εργασία). Το καλύτερο μέρος της εργασίας είναι ότι, όταν τελειώσεις, μπορείς να παίξεις και μια παρτίδα γκολφ.



 http://24wro.blogspot.com/2011/10/10_4582.html#ixzz1b2pjVyS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου