Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Socket eyes : Κάντε το μόνες σας


Το φθινόπωρο είναι εδώ και εσύ δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις με το μακιγιάζ σου. Τα μάτια λοιπόν είναι το κεντρικό σημείο του προσώπου σου που αξίζει την προσοχή σου και πάλι δεν ξέρεις τι μακιγιάζ να κάνεις ανάμεσα σε όλα αυτά τα νέα χρώματα και τις τάσεις που έχουν εμφανιστεί; Η λύση έχει ένα όνομα: socket eyes! Διάβασε παρακάτω πώς θα πετύχεις την τάση που θα μεταμορφώσει το βλέμμα σου και θα κόψει την ανάσα!


Η επιστροφή στα '60's: τη δεκαετία αυτή το μακιγιάζ των ματιών είχε την πιο σημαντική θέση στο μακιγιάζ του προσώπου! Έντονες βλεφαρίδες με πολλές στρώσεις μάσκαρα, και έντονη γραμμή άιλ-λάινερ είναι τα μυστικά μαζί με τις πράσινες και καφέ σκιές ματιών.
Η Σκάρλετ Γιόχανσον σοκάρει με σκιά αντί για μολύβι ματιών!
Η Σκάρλετ Γιόχανσον σοκάρει με σκιά αντί για μολύβι ματιών!
Τι πρέπει να ξέρεις: το άι- λαινερ και το μολύβι ματιών μένει το ίδιο, ο τρόπος που το απλώνεις στα βλέφαρα σου αλλάζει, αυτή είναι η τάση socket που θα σοκάρει με την καλή πάντα έννοια!
Πώς θα πετύχεις την τάση: Η μόδα κύκλους κάνει και γυρίζει και φέτος όταν απλώνεις το μολύβι των ματιών σου θυμάσαι τα παλιά από τα '60's. Πάρε λοιπόν το μολυβάκι σου ή το υγρό σου άι-λάινερ και άπλωσε το στην πτυχή του ματιού (εξάλλου socket σημαίνει πτυχή) στην γραμμή του ματιού και μετά με φορά προς τα κάτω. Η ακρίβεια είναι το κλειδί της επιτυχίας του συγκεκριμένου μακιγιάζ και πρέπει να έχεις σταθερό χέρι! Μην ξεχνάς ότι αντί για μολύβι ματιών μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τη σκιά σου για πιο απαλό αποτέσμα και να "γεμίσεις" ή όχι το εσωτερικό.
Τιπ: το βασικό εδώ είναι η τέλεια συμμετρία και το θέμα είναι να ακολουθήσειςμε το μολύβι σου τη γραμμή του κόκαλου έτσι ώστε το αποτέλεσμα να "δέσει" τέλεια και να φαίνεται σαν φυσική καμπύλη!
Που και πώς το είδαμε: Anna Sui, DKNY, Byblos, και πολλοί ακόμη οίκοι επέλεξαν το τολμηρό αυτό λουκ στις πασαρέλες τους! Στην Anna Sui η σκιά πήρε τη θέση του άι-λάινερ ενώ στη DKNY το μολύβι τοποθετήθηκε και με τον γνωστό και αγαπημένο τρόπο, δηλαδή μέσα και γύρω από το μάτι σαν το κανονικό μολύβι.
Με γκλίτερ στο καπάκι του ματιού
ΣΟΣ: αν εφαρμόσεις το socket στα ματάκια σου πρέπει να ξέρεις ότι το υπόλοιπο μακιγιάζ πρέπει να κινείται σε πολύ απαλούς φυσικούς τόνους. Άπλωσε ένα γκλος σε φυσική απόχρωση και φρόντισε η επιδερμίδα σου να είναι αψεγάδιαστη. Έτσι τα μάτια είναι το κεντρικό σημείο του προσώπου σου που θα σοκάρει!
Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου