Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

3 κόλπα για νεανικά μάτια!


Τα μάτια χρειάζονται περισσότερη αντιγηραντική προστασία, από κάθε άλλο μέρος του προσώπου μας, αφού θεωρούνται τα "παράθυρα" που προδίδουν την ηλικία μας. 

Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει, πως όταν "ειδικοί", καλούνται να κρίνουν πόσο χρονών είναι μια γυναίκα, η περιοχή των ματιών, τους λέει την αλήθεια. 


Τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς και ιδέες για μάτια, που μοιάζουν πιο φωτεινά και πιο νεανικά (και ας έχετε πάρει έναν καλό ύπνο!), είναι τα παρακάτω:

1. Εξαφανίστε τους  μαύρους  κύκλους

Μετά από τα 40, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και λεπταίνει, πράγμα που μπορεί να σας κάνει να δείχνετε κουρασμένη .
Το "μαγικό" κονσίλερ, είναι αυτό που φωτίζει τους μαύρους κύκλους αλλά και το πρόσωπο σας!

Τρία είναι τα βήματα που οφείλετε να γνωρίζετε, για τη σωστή τοποθέτηση του concealer.
Διαλέξτε ένα κίτρινο χρώμα, τουλάχιστον, δύο φορές ανοιχτότερο από τον τόνο του δέρματός σας.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό βουρτσάκι κονσίλερ, εφαρμόστε το με ένα κτύπημα, κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων σας, προς την εσωτερική γωνία των ματιών και τις κοιλότητες της μύτης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε  το δάχτυλο σας, με ελαφρύ φυσικά άγγιγμα, βάζοντας μία μικρή ποσότητα όπως περιγράψαμε παραπάνω. –Βάλτε μία μικρή ποσότητα πούδρας, που θα βοηθήσει να «κλειδώσει» το κονσίλερ για μία ολόκληρη μέρα.

2. Συμπληρώστε τα φρύδια σας
Όταν τα φρύδια σας είναι λεπτά, κάνουν τα χαρακτηριστικά σας να εξαφανιστούν, προσθέτοντας σας χρόνια. Αν τα δικά σας φρύδια γίνονται πιο αραιά χρόνο με το χρόνο,  ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
Ξεκινήστε, τραβώντας απαλά το δέρμα σας. Τεντώστε με το ένα χέρι, για να δημιουργήσετε μια ομαλή επιφάνεια.
Με μια σκληρή βούρτσα φρυδιών, απλώστε μία ειδική σκόνη για φρύδια (Anastasia Brow Powder Duo , $22 στο sephora.com) και στην κατεύθυνση που έχουν οι τρίχες τους. Επικεντρωθείτε περισσότερο, στις αραιές περιοχές.  
Όταν τελειώσετε, βουρτσίστε τα με ένα γωνιακό και μικρό βουρτσάκι. Μαλακώνει και αφαιρεί την περιττή ποσότητα σκόνης που βάλατε.

3. Φωτίστε με ένα λευκό μολύβι ματιών
Εφαρμόστε το, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας, για να μεγαλώσει το βλέμμα σας και να δείξει πιο φωτεινό. Εστιάστε γύρω από το δάκρυ και τις κοιλότητες της μύτης σας και σβήστε τις μουτζούρες με ροζ μολύβι, για να μαλακώσει η όψη του προσώπου σας.



Σταυρούλα Αδαμάκη

Επιμέλεια Δήμητρα Δάρδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου