Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Με μαύρα περιβραχιόνια και γυρισμένα κεφάλια φέτος οι μαθητικές παρελάσεις


Στο χώρο των μαθητών, το Facebook, κατακλύζεται από μηνύματα που τους προτρέπουν να προβούν σε συμβολική αντίδραση την ώρα που θα περνούν μπροστά από τα πολιτικά πρόσωπα στην εξέδρα των επισήμων, γυρνώντας το κεφάλι τους αλλού.


Συγκεκριμένα το μήνυμα που διαδίδεται τις τελευταίες ώρες μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: «Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές και όποιος άλλος συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όταν έρθει η ώρα των επισήμων, να στρέψουν τα κεφάλια προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σταματήσουν μπροστά τους με γυρισμένη την πλάτη. Η νεολαία της χώρας την ημέρα του μεγάλου «ΟΧΙ» να βροντοφωνάξει το δικό της «ΟΧΙ»!!!».

Κατά μια άλλη ερμηνεία των αντιδράσεων τη συγκεκριμένη ημέρα, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προγραμματίζουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ίδια μέρα σχεδιάζουν να κυματίζουν στα σχολεία μαύρες σημαίες.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, μλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αυτή η συμβολική τους κίνηση στόχο έχει να αναδείξει τα ζητήματα της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα και η οποία έχει επίπτωση και στην Παιδεία.

blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου