Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συγκλόνισε τον ιατρικό κόσμο το 6 χρονο "παιδί- θαύμα"!


Το έχουν ονομάσει δικαιολογημένα “παιδί- θαύμα”.
Ο λόγος για ένα 6χρονο κορίτσι από την Πενσυλβάνια το οποίο είχε... “άγιο”, αφού ένα παιχνίδι- έλκηθρο την καταπλάκωσε στην αυλή του σπιτιού της.

Το σίδερο που διαπέρασε το κρανίο και το μάτι της, δεν της έχει αφήσει πλέον κανένα ίχνος που να το θυμίζει...



Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβρη του 2009, όταν η τότε 5χρονη Άσλυν Μαςέπαιζε ανέμελη στην αυλή του σπιτιού της στην βορειοανατολική Πενσυλβάνια. Το κοριτσάκι παρασύρθηκε από ένα παιχνίδι- έλκηθρο, το οποίο έπεσε με φόρα πάνω της, καταπλακώνοντας της.



Ένα σίδερο 18 εκατοστών περίπου διαπέρασε το δεξί μάτι αλλά και το κρανίο τoυ μικρού κοριτσιού, το οποίο είχε παρασυρθεί από την φόρα του έλκηθρου πάνω σε ένα δέντρο.



Όταν ο πατέρας αντίκρισε την κόρη του “πνιγμένη” στα αίματα και λιπόθυμη, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, όπως αναφέρει στηβρετανική ιστοσελίδα Aol News. Κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το κορίτσι στα επείγοντα περιστατικά όπου από εκεί χρειάστηκε να μεταφερθεί με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Janet Weis για παιδιά στο Danville.



Οι γιατροί είπαν στους γονείς του μικρού κοριτσιού να “προετοιμαστούν για το χειρότερο”, αφού ηαξονική τομογραφία έδειξε ότι το σίδερο είχε εισχωρήσει κατά μερικά εκατοστά στον εγκέφαλό της, κάτι που θα προκαλούσε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Μάλιστα, θα έχανε και το αριστερό της μάτι.



Όμως μάλλον επρόκειτο για θαύμα, αφού μετά από μερικές εβδομάδες η μικρή Άσλυ επανέκαμψε πλήρως, ο εγκέφαλος της λειτουργούσε κανονικά, και είχε πλήρη όραση από το χτυπημένο δεξί της μάτι.



“Κάποιος πρόσεχε το κορίτσι από ψηλά”, δήλωσε γιατρός που την παρακολουθούσε στην εφημερίδαThe times – Tribyne, o οποίος δηλώνει ευχάριστα έκπληκτος από την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης- θαύμα.



Το κοριτσάκι που είναι πλέον 6μισι χρονών, είναι υγιέστατο και συνεχίζει τις αγαπημένες του ασχολίες, όπως το διάβασμα παιδικών βιβλίων αλλά και το παιχνίδι!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου