Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η γερμανική Handelsblatt καλεί τους Έλληνες να μηνύσουν τους δανειστές τους!

H γερμανική εφημερίδα Handelsblatt φιλοξενεί ένα άρθρο διαφορετικό για τους Έλληνες, από Γερμανούς δημοσιογράφους που πέρασαν κάποιες μέρες στην χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι της Handelsblatt βρέθηκαν στην Αθήνα στην διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων και είδαν από κοντά τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της πόλης. Οι ίδιοι τονίζουν ότι αν αυτοί ήταν Έλληνες θα έκαναν μήνυση στους δανειστές τους για σωματική βλάβη!

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει» αναφέρουν.
«Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα», επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι.
«Πιο επικίνδυνα όμως είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει. Το ξέρουμε από πολλές χώρες: οι θεραπείες – σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας.
Στην συνέχεια οι συντάκτες του άρθρου κάνουν αναφορά στο χρέος και επισημαίνουν ότι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος άργησε ενάμιση χρόνο.
«'Ενα τέτοιο βουνό χρέους δεν μπορεί να μειωθεί συρρικνώνοντας την οικονομική δύναμη. Αν και η χώρα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει δυτική χώρα εκτός πολέμου, το χρέος έχει μεγαλώσει κατά 67 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ΑΕΠ έχει φτάσει από το 127% στο 157%. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μυς όταν πεινάει. Το σπιράλ της κρίσης τρέχει όλο και πιο γρήγορα. Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της χώρας αλλά δεν θα τη σταματήσει. Όλα άργησαν κατά ενάμιση χρόνο. Αν τότε είχε γίνει διαπραγμάτευση του χρέους σήμερα θα ήταν κάτω από 100% του ΑΕΠ. Όπως έχουν τα πράγματα η χώρα θα μείνει αποκλεισμένη από τις αγορές για πολύ καιρό», καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου