Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Σωστές συμβουλές, από τους λάθος άντρες!
Δείτε παρακάτω πώς να έχετε περισσότερες πιθανότητες να διαλέξετε έναν Mr Right (την επόμενη φορά)

Υπάρχει ένα εκνευριστικό, κλισέ ρητό, που ισχυρίζεται πως «πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας». Σύμφωνοι, αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να μάθουμε από μία λάθος σχέση; Πώς να μην πληγωνόμαστε; Πώς να σκίζουμε στρατηγικά τις φωτογραφίες στις οποίες εκείνος φαίνεται ωραίος κι εμείς ευτυχισμένη; Πόσο ακριβώς κοστίζει η δωδεκάδα Zewa soft; Όχι, όχι και ναι – αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Εν προκειμένω, μέσα από μια θητεία σε σχέσεις που δεν ήταν για σας, μπορείτε να συλλέξετε μερικά πολύτιμα διδάγματα που θα σας κάνουν να αξιολογήσετε καλύτερα τα πράγματα, την επόμενη φορά (μόλις τελειώσετε εκείνη τη δωδεκάδα Zewa soft. Η οποία κοστίζει, παρεμπιπτόντως, ακριβώς €3).
 1)   Πρέπει να έχετε, έστω, μερικά κοινά.Αν εσείς βλέπετε ρομαντικές κομεντί κι εκείνος θρίλερ με ζόμπι, δεν είναι τραγικό. Μπορείτε να βλέπετε μαζί κωμωδίες ή αστυνομικά. Αν, όμως, εσείς είστε μανιώδης σινεφίλ κι εκείνος «δεν βρίσκει νόημα στο να παρακολουθεί τις ιστορίες άλλων» (πραγματική ατάκα. Έχει ειπωθεί από έναν από τους Mr Wrong της υπογράφουσας), τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο. Όπως κι αν εσείς διαβάζετε μόνο το Glamour κι εκείνος μόνο Ντιντερό, αν εσείς είστε ζωόφιλη κι εκείνος έχει αλλεργία στο τρίχωμα των ζώων, αν γενικώς δεν έχετε μερικές κοινές αγαπημένες δραστηριότητες πάνω στις οποίες να «χτίσετε» την καθημερινότητά σας. Όχι, το σεξ δεν πιάνεται…
 2)   Στο κρεβάτι, μιλήστε τώρα (αλλιώς σωπάστε για πάντα).Θυμάστε εκείνο το εξαιρετικό παιδί που σας έφερνε λουλούδια σε κάθε επέτειο και δεν βαριόταν ποτέ να βγαίνετε με τις φίλες σας; Εκείνον τον γλυκύτατο νεαρό που, όμως, κάθε φορά που καταλήγατε μαζί στο κρεβάτι, πιάνατε τον εαυτό σας μέσα στα πρώτα 5 λεπτά να αναπολεί τις επαναλήψεις του Gossip Girl; Εκείνον που εντέλει παρατήσατε για τη φανταστική (κυριολεκτικά) αγκαλιά του Τσακ Μπας; Ε, λοιπόν, είναι τώρα παντρεμένος και καθοδόν για το δεύτερο παιδί. Φυσικά, ό,τι για μια γυναίκα είναι αιτία αναπαραγωγής του είδους, μπορεί να είναι major turn off για μία άλλη. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν πείτε (δείξετε, ζωγραφίσετε) στον εκάστοτε εραστή σας τι ακριβώς σας αρέσει και τι όχι, δεν θα μάθετε ποτέ αν θα μπορούσε να εξελιχθεί στον πρωταγωνιστή της δικής σας σαπουνόπερας…
 3)   Μην αγνοείτε τα σημάδια.Αν το τηλέφωνο είναι πάντα στο αθόρυβο «για να μην τον ενοχλούν όταν είναι μαζί σας», αν δεν σας τηλεφωνεί ποτέ ενώ είχε πει ότι θα το κάνει, αν υπάρχουν αρκετά βράδια που δεν έχετε ιδέα πού βρίσκεται, αν αποφεύγει να ανεβάσει κοινές σας φωτογραφίες στο Facebook… Μεταξύ μας τώρα: δεν το είχατε δει να έρχεται; Το είχατε. Γι’ αυτό, να κοιτάτε προσεκτικότερα, μπας και το δείτε πιο καθαρά, την επόμενη φορά!
 4)   Όταν σας λέει «δεν θέλω δεσμεύσεις», το εννοεί.Όχι, δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι κάτι που θα ξεπεράσει μετά από έξι μήνες διακριτικής παρουσίας σας στη ζωή του. Δεν είναι κάτι που θα ξεπεράσει ούτε μετά από έξι χρόνια διακριτικής παρουσίας σας στη ζωή του. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σας ξεστομίσει κάποιος αυτή την ατάκα, καλύτερα να τον πιστέψετε και να οργανώσετε το πλάνο της ζωής σας αναλόγως (τώρα, αν με τον καιρό, αρχίσει να σας λέει κάτι διαφορετικό, το ξανασυζητάμε).
 5)   Κανείς δεν αγαπάει το κορόιδο.Μην του μαγειρεύετε κάθε μέρα το αγαπημένο του φαγητό, μην πληρώνετε συνέχεια στα ραντεβού σας, μην του κάνετε πανάκριβα δώρα, μην του συγχωρείτε τα πάντα. Δεν είπαμε να γίνετε συναισθηματικά τσιγκούνα στον επόμενο – απλώς να μη γίνεστε διαρκώς το …πατέ που απλώνει στο ψωμί του.
Κείμενο: Δανάη Χριστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου