Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τα 5 πιο πολυτελή κελιά φυλακών


Της φυλακής τα σίδερα λένε είναι για τους λεβέντες. Με τα παρακάτω κελιά πάντως πολύ λεβέντες θα στρεφόντουσαν στο έγκλημα μόνο και μόνο για να μείνουν εκεί.
Αν μόλις ακούς φυλακή στο μυαλό σου έρχονται σκοτεινά κελιά, κάγκελα, δεσμοφύλακες και απομόνωση κάνεις λάθος. Όταν μιλάμε για πολυτέλεια μην φανταστείς την καλύτερη θέα της πόλης, spa κτλ. Είπαμε φυλακές είναι. Αλλά ένα καθαρό και φωτεινό δωμάτιο, ένα άνετο κρεβάτι, πολλές φορές μια τηλεόραση κι ένα ψυγείο, σίγουρα θα έκαναν τη διαμονή πολύ πιο ευχάριστη.

Santa Ana, Καλιφόρνια

Αν θες καλό κελί σ’ αυτή τη φυλακή θα σου κοστίσει. Με 75-127 δολάρια την ημέρα μπορείς να μεταφερθείς σ’ ένα καλύτερο δωμάτιο μακριά από τους υπόλοιπους, κοινούς θνητούς κρατούμενους. Άνετο κρεβάτι, φωτεινός χώρος και πάνω απ’ όλα καθαριότητα θα τα έχεις εξασφαλισμένα.
Σε κάποιες περιπτώσεις σου επιτρέπουν να πάρεις και το laptop σου ή το iPod σου, για να περνά πιο ευχάριστα η ώρα. Μόνο αυτό αν λάβεις υπόψη σου, τα λεφτά του τ’ αξίζει. Εννοείται φυσικά ότι σ’ αυτή τη φυλακή δεν φιλοξενούνται ιδιαίτερα επιθετικοί και επικίνδυνοι εγκληματίες.

Otago Corrections

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Καταρχήν είναι τσάμπα. Όχι να πληρώνεις και για το κελί. Περά από καθαριότητα, άνετο κρεβάτι-με πάπλωμα όμως και όχι κουβερτούλα, έχεις ενδοδαπέδια θέρμανση και τηλεόραση. Θες κι άλλα; Εκτός κελιού έχεις βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, και φυσικά ευγενικότατους δεσμοφύλακες. Εξυπηρέτηση VIP.

Halden, Νορβηγία

Τώρα πάμε σε ακόμη πιο άνετη διαμονή. Αν εξαιρέσεις ότι το δωμάτιο μοιάζει λίγο με τα έτοιμα του ΙΚΕΑ, έχει και τα τυχερά του ο φυλακισμένος εδώ. Τηλεόραση, μίνι ψυγείο, άνετη πολυθρόνα και αυτά μόνο στο κελί. γιατί αν δούμε συνολικά τι προσφέρει η φυλακή, πάω κι εγώ να μείνω.
Studio ηχογραφήσεων (για τις καλλιτεχνικές σου ανησιχίες) , ειδικούς χώρους για το πρωινό σου τρέξιμο, ακόμα και ξεχωριστό σπίτι σε περίπτωση που έχεις επισκέπτες που θα μείνουν μέρες. Θες κι άλλα; Η φυλακή μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 252 άτομα και στόχος της είναι να μετατρέψει σε αρνάκια ακόμα και τους πιο στυγνούς εγκληματίες.

Leoben Justice Centre, Αυστραλία

Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι μόνο φυλακή. Φιλοξενεί επίσης και γραφεία δικαστών, δικαστήρια και ότι έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη.
Ας πάμε στα κελιά. Ευάερα, ευήλια, με ποπ αρτ έπιπλα και τα απαιτούμενα smileys ζωγραφισμένα στο ταβάνι για να ξυπνάς ευχάριστα. Επίσης θα έχεις τηλεόραση, μίνι ψυγείο σ’ ένα χώρο που μοιάζει με κουζίνα στο κελί και αν είσαι τυχερός θα έχεις και μπαλκόνι.
Εννοείται ότι στο κτίριο υπάρχουν βιβλιοθήκες, γυμναστήρια, και χώροι για διάφορες δραστηριότητες ώστε να μην βαριέσαι.

Το κελί του Al Capone, Φιλαδέλφεια

Τελευταίο και καλύτερο. Βλέποντας βέβαια την φωτογραφία θα νομίζεις ότι τα ‘χω χαμένα. Το κελί αυτό μας πάει πίσω στο 1929, όταν ο Al Capone βασίλευε στον υπόκοσμο του Σικάγο. Ευάερο δεν το λες. Ούτε ευήλιο.
Αν σκεφτείς όμως ότι βρίσκεσαι 80 χρόνια πίσω και κοιτάξεις ξανά την διακόσμηση του δωματίου, τότε θα καταλάβεις γιατί βρίσκεται στη λίστα μας.
Και φυσικά θα καταλάβεις ότι στα 8 χρόνια που πέρασε ο Al Capone εκεί, κατάφερε να γίνει και εκεί βασιλιάς.



Πηγή: men24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου