Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Το "μαγικό" χάπι που σε ξεμεθάει!


Tumblr_lsfq5dichl1qm3vwao1_500_large
Ένα χάπι που περιορίζει τη μέθη ετοιμάζει ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Το χάπι αυτό περιορίζει σημαντικά τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ, επιτρέποντας έτσι σε κάποιον να πίνει χωρίς να μεθά.
Η ομάδα των ερευνητών μελέτησε τις επιπτώσεις του αλκοόλ στα νευρογλοιακά κύτταρα (τα οποία και αποτελούν το 90% του εγκεφάλου) τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας την καταπολέμηση λοιμώξεων όπως η μηνιγγίτιδα.

Στη συνέχεια έφτιαξαν ένα χάπι το οποίο περιορίζει τις επιπτώσεις του αλκοόλ σε αυτά τα κύτταρα. Το χάπι απευθύνεται κυρίως στα άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες «αντοχές» στο αλκοόλ και μεθάνε εύκολα και γρήγορα.
Τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια και διαπιστώθηκε πως όσα ποντίκια κατανάλωναν το χάπι και είχαν προηγουμένως καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ παρέμεναν νηφάλια και δεν αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, όπως π.χ. το να μην έχουν ισορροπία.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η χρήση του συγκεκριμένου χαπιού (αν τελικά εγκριθεί) έχει και την αρνητική της πλευρά. Το γεγονός πως κάποιος δεν θα μεθά εύκολα θα τον κάνει να πίνει περισσότερο, οπότε αυτό θα δημιουργήσει  βλάβες σε διάφορα όργανα, όπως π.χ το ήπαρ.


[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου