Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Απεβίωσε ο Ιδρυτής της Apple,Steve Jobs


Την τελευταία του πνοή άφησε αργά χθες το βράδυ (σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) σε ηλικία 56 ετών ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Steve Jobs δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η εξυπνάδα, το πάθος και η ενέργεια του αποτέλεσαν την πηγή αμέτρητων καινοτομιών που εμπλούτισαν και έκαναν καλύτερη τη ζωή μας. Ο κόσμος έγινε καλύτερος χάρη στον Steve», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με την υγεία του καθώς έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου στο πάγκρεας, ασθένεια που τον είχε αναγκάσει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση συκωτιού.

«Δεν μπορώ πλέον να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και στις προσδοκίες γι αυτό και υποβάλλω την παραίτησή μου», είχε αναφέρει στο κείμενο με το οποίο έκανε γνωστή την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της πασίγνωστης εταιρείας κατασκευής λογισμικού στις 24 Αυγούστου.



Ο άνθρωπος που έδωσε τον κόσμο της τεχνολογίας το iPod και το iPhone είχε παραδώσει τότε τα ηνία της Apple στον μέχρι τότε διευθύνων σύμβουλο, Tim Cook.
Περισσότερο από όλους τους άλλους επικεφαλής επιχειρήσεων, θεωρούταν αναντικατάστατος από την εταιρεία που ίδρυσε μαζί με τον Steven Wozniak το 1976 σε ένα γκαράζ στην μικρή πόλη Λος Άλτος της Καλιφόρνια των Η.Π.Α.. Πολύ συχνά τον αποκαλούσαν το «πρόσωπο της Apple» και είχε ξεχωρίσει για την αφοσίωσή του στην υψηλή τεχνολογία και στον μοντέρνο σχεδιασμό. Το Apple I, πρώτο προϊόν που κυκλοφόρησε η εταιρεία (1976) έγινε ευρέως αποδεκτό ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου.

Ο θάνατός του Steve Jobs σημειώθηκε μια μέρα μετά την επίσημη «πρώτη» του i-phone 4s. 



[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου