Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Παγώνουν το αίμα τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα της 11ης Σεπτεμβρίου

Λίγες ώρες πριν συμπληρωθούν 10 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το φως της δημοσιότητας είδαν ηχητικά ντοκουμέντα μέσα από το δεύτερο αεροπλάνο που έπεσε στους Δίδυμους Πύργους. Οι διάλογοι σοκάρουν.
Στον πρώτο από τους νέους διαλόγους της πτήσης 11 της American Airlines που ακούγονται στο παραπάνω επίσημο βίντεο που μόλις ανέβασε το πρακτορείο Reuters, ακούγεται ένας εκπρόσωπος των "επειγόντων" της εταιρίας να συνομιλεί με τη Nidia Gonzalez, μια άλλη υπάλληλο των Α.Α., η οποία τον ενημερώνει για μια κλήση που μόλις δέχτηκε από την αεροσυνοδό της πτήσης 11.

Η αεροσυνοδός της έχει μόλις αναφέρει ότι ο πιλότος και όσοι βρίσκονταν μέσα στο cockpit έχουν μαχαιρωθεί.
Το αίμα παγώνει κυριολεκτικά όταν ακούγεται η φωνή του Μοχάμεντ Άττα, ενός εκ των αεροπειρατών, που απευθύνεται στους επιβάτες της πτήσης, λέγοντας "Μην κουνηθεί κανείς. Όλα θα πάνε καλά. Αν προσπαθήσετε να κουνηθείτε, θα τραυματίσετε τους εαυτούς σας και θα προκαλέσετε κακό και στο αεροπλάνο. Απλά μείνετε ήσυχοι".
Ο Άττα, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της Αλ-Κάιντα που οδήγησε την πτήση 11 στον Βόρειο Πύργο του WTC, ακούγεται να μιλά ξανά στους επιβάτες, παρακαλώντας τους να μην κουνηθούν. "Πηγαίνουμε πίσω στο αεροδρόμιο, μην δοκιμάσετε κάτι ηλίθιο", τους προειδοποιεί.
Στη συνέχεια, το βίντεο του Reuters φιλοξενεί τη συνομιλία του υπαλλήλου στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης με κάποιον από τα κεντρικά της εταιρίας, ο οποίος ρωτά τον υπάλληλο αν βλέπει ένα αεροπλάνο στα 4.000 πόδια, 5 μίλια ανατολικά από αεροδρόμιο.
Ο υπάλληλος του Πύργου Ελέγχου απαντάει καταφατικά, ενώ αυτός από τα κεντρικά παρατηρεί σοκαρισμένος ότι κι αυτό το αεροπλάνο κατευθύνεται πάνω στο WTC.
Οι δυο τους σχολιάζουν το πόσο γρήγορα χάνει ύψος το αεροπλάνο, ενώ από τον Πύργο Ελέγχου δεν έχουν εντοπίσει ακόμα για ποια πτήση πρόκειται.
Λίγα δευτερόλεπτα μετά, παρακολουθούν αποσβολωμένοι και το δεύτερο αεροπλάνο να πέφτει πάνω στους Πύργους. Ακούγονται να λένε ότι το κτίριο καταρρέει τυλιγμένο στις φλόγες.
Ανατριχίλα προκαλούν και τα ουρλιαχτά των επιβατών της πτήσης United Flight 93 που έπεσε στο Shanksville της Pennsylvania, τα οποία ακούγονται... σαν παρεμβολή στον ασύρματο του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου του Cleveland.
Ο ένας ελεγκτής ρωτά τον άλλο αν αυτό που παρενεβλήθη στη συχνότητά τους ήταν ουρλιαχτά και παίρνει θετική απάντηση.
via
Tumblr_lrcnr6ncxf1qfy2tjo1_500_large_large

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου