Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διακοπές για... τολμηρούς


sedlec-arxiki

Μερικές φορές τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που σου αφήνουν μια αίσθηση φόβου. Ίσως επειδή σε όλους αρέσουν οι τρομακτικές ιστορίες, ειδικά όταν αναφέρονται σε περιοχές που δεν έχουμε επισκεφτεί. Αν σας αρέσουν οι ιστορίες τρόμου και μυστηρίου ή απλά θέλετε τα ταξίδια σας να είναι λίγο πιο "σκοτεινά", σκεφθείτε να επισκεφθείτε τους προορισμούς που σας προτείνουμε.
Island of the Dolls

Στα κανάλια του La Xochimilco στο Μεξικό, βρίσκεται ένας πλωτός κήπος καλυμμένος με εκατοντάδες κούκλες. Υπεύθυνος γι' αυτό το τρομακτικό και απόκοσμο θέαμα είναι ο Don Julian Santana Barrera. Οι κούκλες κρέμονται από τα δέντρα για να κρατούν μακριά τα σατανικά πνεύματα και να υπενθυμίζουν τον πνιγμό ενός νεαρού κοριτσιού. Αν και ο Barrera είναι νεκρός από το 1992, οι κούκλες παραμένουν στον πλωτό κήπο και πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το παράξενο και τρομακτικό νησί.

island-dolls

Sedlec Ossuary

Το οστεοφυλάκιο του Sedlec, στην Kutna Hora της Τσεχίας ήταν ανέκαθεν ένας δημοφιλής προορισμός, καθώς ένας καλόγερος είχε ρίξει στο νεκροταφείο χώμα από τον Γολγοθά. Στη συνέχεια χτίστηκε μια εκκλησία κι η τοποθεσία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω του έργο του Frantisek Rint. Ο Τσέχος γλύπτης είχε μια μακάβρια ιδέα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα σκόρπια κόκκαλα του οστεοφυλακίου, δημιούργησε γλυπτά. Από τότε το Sedlec Ossuary είναι ένας από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς της Τσεχίας.

sedlec

Gridley Tunnel

Μπορεί να έχετε κάποιους ενδοιασμούς ώστε να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο στενό τούνελ στη ναυτική βάση της Yokosuka στην Ιαπωνία, αλλά αν πιστεύετε στους θρύλους δεν πρέπει να το χάσετε. Σύμφωνα με τους ντόπιους, τα βροχερά βράδια εμφανίζεται ξαφνικά ένας samurai. Φαίνεται ωστόσο ότι είναι ντροπαλός, καθώς εμφανίζεται μόνο όταν βρίσκεται μόνο ένας επισκέπτης και αποφεύγει τα γκρούπ. Ωστόσο υπάρχουν πολλές αναφορές στο internet από απογοητευμένους τουρίστες που έφυγαν από το τούνελ χωρίς να αντικρύσουν κάτι. Ο θρύλος αναφέρει πως το πνεύμα του πολεμιστή θέλει να εκδικηθεί το θάνατο του δασκάλου του.

gridley

Hill of Crosses
Ο λόφος με τους σταυρούς στη Λιθουανία είναι ένα ήσυχο, γαλήνιο μέρος, που όμως σε πολλούς προκαλεί ταραχή. Χιλιάδες σταυροί τοποθετήθηκαν το 1831 ως φόρος τιμής για τους Λιθουανούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης κατά της ρωσικής αυτοκρατορίας. Με τα χρόνια, οι σταυροί πολλαπλασιάστηκαν και τοποθετήθηκαν επίσης αγάλματα. Σήμερα ο λόφος αριθμεί 100.000 σταυρούς κι είναι δημοφιλής θρησκευτικός προορισμός. Ωστόσο κάποιοι επισκέπτες τονίζουν ότι το σημείο έχει μια απόκοσμη αίσθηση που προκαλεί φόβο και πανικό.

hill-crosses

The Winchester Mystery House

Μετά το θάνατο του συζύγου της και του παιδιού της, η Sarah Winchester ήταν πεπεισμένη ότι πνεύματα είχαν καταραστεί την οικογένεια της λόγω του εργοστασίου κατασκευής όπλων που διέθεταν. Για να απαλλαχτεί από τη παρουσία τους, αγόρασε μία φάρμα και άρχισε να κατασκευάζει ένα κτίριο. Σύμφωνα με τον θρύλο δεν σταμάτησε τη δουλειά ούτε λεπτό μέχρι το τέλος της ζωής, καθώς είχε καταληφθεί από θυμωμένα πνεύματα. Σήμερα το σπίτι, που διαθέτει 160 δωμάτια, είναι ανοιχτό για το κοινό στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το σπίτι διαθέτει ακατανόητη δόμηση, με πόρτες που οδηγούν σε τοίχους και μη λειτουργικά μπάνια. Επίσης παντού υπάρχει ο αριθμός 13.

winchester

Pripyat

Εγκαταλελειμμένο από το 1986, το Pripyat ήταν μια πόλη που κατοικούσαν εργάτες, οι οποίοι εργάζονταν στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ. Μετά το δυστύχημα οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν και μετατράπηκε σε πόλη-φάντασμα. Η αίσθηση εγκατάλειψης και η απίστευτη δύναμη της φύσης πάνω στο ανθρώπινο έργο σου προκαλεί κατάθλιψη. Μερικοί τολμηροί έχουν επισκεφθεί την περιοχή για να τραβήξουν φωτογραφίες και να μετρήσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας.

pripyat

http://boyz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου