Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάρ: Η χώρα με τους πλουσιότερους κατοίκους στον κόσμο


Με κατά κεφαλήν εισόδημα 88.221 δολάρια, το Κατάρ εκτόπισε το Λουξεμβούργο από την κορυφή της κατάταξης των πλουσιότερων κρατών του πλανήτη... ενώ φέτος θα απολαύσει ρυθμούς ανάπτυξης... 18,7%, σύμφωνα με το ΔΝΤ, ενώ θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη.

Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η ψαλίδα θα ανοίξει κι άλλο. Διότι το 2016 το κατά κεφαλήν εισόδημα στο Κατάρ θα είναι 111.963 δολάρια, ενώ στο Λουξεμβούργου μόνο 94.621 δολάρια και στη Σιγκαπούρη 70.992 δολάρια. "Το θαύμα του Κατάρ οφείλεται στο συνδυασμό πλούτου, ρυθμών ανάπτυξης και περιορισμένου πληθυσμού της χώρας", εξηγεί από το Ντουμπάι ο Paul Cooper που διαχειρίζεται περί τα 500 εκατ. δολάρια για λογαριασμό της Sarasin-Alpen & Partners στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Το Κατάρ πέτυχε το στόχο που είχε θέσει να αυξήσει στα 77 εκατ. τόνους την ετήσια παραγωγή της σε φυσικό αέριο. Διότι το Κατάρ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως το Κατάρ έχει πληθυσμό μόλις 848.000 κατοίκους!

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου