Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οι μπαμπάδες είναι …πιστοί!


Μονογαμικοί γίνονται οι άντρες από τη στιγμή που μπαίνει στη ζωή τους ένα …βρέφος, καθώς μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο Northwestern στις Φιλιππίνες!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η πατρότητα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τα επίπεδα τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα οι άνδρες να γίνουν (εάν δεν είναι), πιστοί!


Συγκεκριμένα η μελέτη που έγινε σε 600 περίπου άνδρες έδειξε ότι τα σώματά τους καταστέλλουν την παραγωγή των ορμονών του φύλου, με αποτέλεσμα να ενδιαφέρονται για την ανατροφή των παιδιών τους και όχι για το …σεξ!

Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σάλιο μιας ομάδας αγοριών ηλικίας 21 ετών, οι οποίοι δεν είχαν παιδιά. Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, οι άνδρες από την ομάδα που δεν απέκτησαν παιδιά είχαν 14% μείωση της τεστοστερόνη, ενώ αυτοί που απέκτησαν είχαν μείωση 34%.

«Η τεστοστερόνη των ανδρών θα μπορούσε να παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια εάν φρόντιζαν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά τους», αναφέρει ο Lee Gettler, ανθρωπολόγος στο Northwestern.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου