Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οι γυναίκες παχαίνουν όταν παντρεύονται, οι άντρες όταν χωρίζουν!


Αν είστε γυναίκα και θέλετε να παραμείνετε στα κιλά σας, τότε ξανασκεφτείτε το αν θα παντρευτείτε! Νέα μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες έχουν την τάση να εγκαταλείπουν τον εαυτό τους και να παχαίνουν μετά το γάμο. Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο και για τους άντρες, όπου πρέπει να παραμείνουν παντρεμένοι για να μην αφεθούν...

Όπως αναφέρουν τα "Νέα", τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ohio, οι οποίοι παρακολούθησαν τη ζωή και τη σιλουέτα περισσότερων από 10.000 εθελοντών και διαπίστωσαν πως οι γυναίκες έπαυαν να προσέχουν τον εαυτό τους και «τα έδιναν όλα» για να φροντίζουν το σύζυγό τους, γιατί απλά είχαν μία σταθερή προσωπική ζωή και δεν "ψάχνονταν".
Οι άντρες, από την πλευρά τους, δεν πάχαιναν μέσα στον γάμο, παρά μόνο όταν έπαιρναν διαζύγιο, αφού άλλαζαν δραστικά (και) τις διατροφικές τους συνήθειες.
«Είναι σαφές ότι η είσοδος και η έξοδος από ένα γάμο ασκεί επίδραση στο σωματικό βάρος των δύο φύλων», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Ντμίτρι Τάμιν. «Η επίδραση αυτή είναι διαφορετική για άντρες και γυναίκες και, μολονότι δεν είμαστε σίγουροι, πιθανώς ευθύνονται οι διαφορετικοί ρόλοι που έχουν μέσα στον γάμο».
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου