Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Λιγότερος ύπνος,περισσότερη ενέργεια!ΓΙΝΕΤΑΙ!


6 άμεσα τρικ για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, ακόμη και χωρίς (ε, σχεδόν) την #1 πηγή ενέργειας
Γίνεται; Κι όμως. Ο ύπνος αποτελεί την καλύτερη πηγή ενέργειας (για όσους καταφέρνουν να κοιμηθούν αρκετά). Για το υπόλοιπο 99,9% των ενεργών ενηλίκων, υπάρχουν 6 άμεσα τρικ που πραγματικά έχουν αποτέλεσμα. 

Πείτε αντίο στον καφέ 
Μπορεί κάθε φορά που νιώθετε κουρασμένη να μπαίνετε στον πειρασμό να εξαφανίσετε μέσα σε δέκα λεπτά μια τεράστια κούπα καφέ, αλλά αν πραγματικά θέλετε να κάνετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας να ανέβουν και να παραμείνουν υψηλά, πρέπει να πίνετε τον καφέ σας αργά, ρουφώντας μικρές γουλιές μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι μικρές, συχνές δόσεις καφεΐνης μπορούν να βοηθήσουν έναν μέσο ενήλικα να παραμείνει ξύπνιος για 28 ολόκληρες ώρες! 
Μυρίστε κάτι με άρωμα λεμονιού
Μια καλή ιδέα για να έχετε τη συγκεκριμένη μυρωδιά πάντα μαζί σας είναι να αγοράσετε μια κρέμα χεριών με άρωμα εσπεριδοειδών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μικρές εισπνοές αρώματος λεμονιού κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν πιο ζωηρές και ενεργητικές, γιατί η συγκεκριμένη μυρωδιά αυξάνει την παραγωγή της νορεπινεφρίνης, μιας ορμόνης που σχετίζεται άμεσα με τη ρύθμιση της ενέργειας του οργανισμού.   
Καταναλώνετε «καλούς» υδατάνθρακες
Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, όπως το μαύρο ρύζι και ψωμί, αποτελούν καλή πηγή «βραδύκαυστης» ενέργειας για τους μυς και τον εγκέφαλό σας. Οι απλοί, λευκοί υδατάνθρακες, όπως αυτοί που περιέχονται στα γλυκά, το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά, θα σας τονώσουν στιγμιαία, ανεβάζοντας γρήγορα τα επίπεδα της ενέργειάς σας, αλλά πολύ σύντομα θα νιώθετε και πάλι κουρασμένη.
Αφιερώστε 5 λεπτά στο… youtube
Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο παραγωγικό, αλλά ένα αστείο βίντεο, από τον οδηγό που αφιερώνει 35 λεπτά για να παρκάρει ένα Smart σε θέση φορτηγού, μέχρι το αρκουδάκι-πάντα που φτερνίζεται και τρομάζει τη μαμά του (ανάλογα με το τι βρίσκετε εσείς διασκεδαστικό), είναι ικανό να ανεβάσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας για λίγη ώρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε φορά που γελάτε με την καρδιά σας, επιταχύνεται ο ρυθμός της αναπνοής σας, με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται καλύτερα το σώμα σας και να νιώθετε περισσότερο σε εγρήγορση. 
Κινηθείτε
Μία ήπια μορφή άσκησης, όπως το περπάτημα ή μια μικρή διαδρομή με το ποδήλατο, μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας κατά 20%, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στην Αμερική. Επιπλέον, η συστηματική άσκηση βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα –όταν βρίσκετε χρόνο για να κοιμηθείτε– να κοιμάστε πιο βαθιά και να ξυπνάτε πιο ξεκούραστες. 
*Extra tip: Και μην ξεχνάτε να πίνετε νερό! Όταν αφήνετε το σώμα σας αφυδατωμένο, τα επίπεδα της ενέργειάς σας πέφτουν δραματικά και νιώθετε κουρασμένη. 
Από την Κατερίνα Ματθαίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου