Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Tηλεφωνικές κλήσεις μέσω Gmail εντελώς δωρεάν

Τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα από το λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Gmail, πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή την τρέχουσα εβδομάδα η Google, σύμφωνα με σημερινές επίσημες ανακοινώσεις στελεχών της.
Μέχρι σήμερα, οι χρήστες του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου μπορούσαν να πραγματοποιούν κλήσεις και βιντεοκλήσεις από έναν υπολογιστή σε άλλο.
Ωστόσο, η Google φέρνει την επανάσταση στο χώρο των επικοινωνιών και πλέον οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να καλούν σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, η εταιρεία υποσχέθηκε δωρεάν κλήσεις σε τηλέφωνα προς ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και χαμηλές χρεώσεις προς όλες τις υπόλοιπες χώρες για το υπόλοιπο του έτους.
Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η τιμή της κλήσης προς Ελλάδα θα ανέρχεται στα 0.02 δολάρια το λεπτό, δηλαδή περίπου 0.016 ευρώ. Στελέχη του κολοσσού ανέφεραν επίσης, πως οι κλήσεις προς Βρετανία, Γαλλία και Κίνα θα κοστίζουν μόλις δύο σεντς το λεπτό.
Ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιείται η κλήση είναι απλός. Κάθε επαφή που διαθέτει τηλεφωνικό αριθμό θα εμφανίζει την επιλογή κλήσης, η οποία θα ενεργοποιείται με ένα απλό κλικ. Ήδη ο συντάκτης του Lifehacker, Adam Pash, είδε την υπηρεσία να ενεργοποιείται στο λογαριασμό του και τη δοκίμασε με επιτυχία.
Ας σημειωθεί πως πέρα από την πραγματοποίηση κλήσεων, ο χρήστης μπορεί να δεχτεί και ο ίδιος κλήση από τηλέφωνο στο Gmail του, εφόσον διαθέτει αριθμό στο Google Voice. Προκειμένου μάλιστα να λειτουργήσει με επιτυχία η υπηρεσία, απαιτείται εγκατάσταση του Voice and Video plug-in.
Η λειτουργία αυτή σκοπεύει να ανταγωνιστεί υπηρεσίες, όπως το Skype, ενώ με την ανακοίνωση αυτή, επιβεβαιώθηκαν πλέον οι χτεσινές φήμες που ήθελαν τη Google να έχει στα σκαριά υπηρεσία τηλεφωνικών κλήσεων απευθείας από το Gmail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου