Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Το καλλυντικό που φοράτε ίσως είναι προϊόν βασανισμού


Μην αγοράζετε πανάκριβα και επώνυμα καλλυντικά , τα οποία στην πλειονότητά τους, έχουν δοκιμαστεί σε ζώα... Σε ζώα που υποβάλλονται σε μαρτύρια και βασανιστήρια στα εργαστήρια πειραμάτων, επί μήνες... Ερευνήστε τα βιολογικά καλλυντικά ή προτιμήστε τα καλλυντικά , ακόμη και τα αντηλιακά (λόγω καλοκαιριού) που διαθέτουν τα φαρμακεία. Είναι αποτελεσματικότερα, οικονομικότερα και δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Ποιές εταιρίες κάνουν πειράματα σε ζώα :
Jeyes
Beiersdorf
Johnson & Johnson
L'Oreal.............
Lancome
Chanel
Lever
Fabergé
Christion Dior
L'Oreal/Nestlé
Clinique????
Miners Cosmetics
Colgate
Palmolive
PZ Cussons
Coty
Reckitt Benckiser
Ecover
Revlon
Estée Lauder
SC Johnson
FCUK
Unilever
Garnier
Virgin Vie
Givenchy
Yardley
GlaxoSmithKline
Yves Rocher
Helena Rubenstein
Yves Saint Laurent
Οι καταναλωτικές μας επιλογές δεν έχουν μόνο επιπτώσεις στη δική μας υγεία αλλά και στη ζωή και θάνατο των ζώων εκείνων που βασανίζονται για μήνες ή και χρόνια ακόμη μέσα στα εργαστήρια. Δεκάδες εκατομμύρια ζώων κάθε χρόνο παγκοσμίως υποβάλλονται σε ηλεκτροπληξίες, εγκαύματα, δηλητηριάσεις και ακρωτηριασμό για διάφορα τεστ, σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αυτά τα ζώα, περιλαμβάνουν σκύλους, γάτες, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, χάμστερ και φυσικά πιθήκους.
Μερικά παραδείγματα τεστ σε ζώα :
Τεστ ευαισθησίας των ματιών
Αυτό το πείραμα περιλαμβάνει τον ερεθισμό των ματιών τους με τοξικές ουσίες. Συνήθως αυτά τα ζωα κρατιούνται με ανοιχτά μάτια για να μην αποβάλλουν μέσω δακρύων τις ουσίες και φυσικά στο τέλος, τυφλώνονται. Υποφέρουν από
φρικτούς πόνους στα μάτια τους για τουλάχιστον 21 ημέρες συνεχόμενα. Όταν το πείραμα ολοκληρωθεί, τα ζώα θανατώνονται ή χρησιμοποιούνται σε άλλα τεστ.
Δερματολογικά τεστ
Τα ζώα ακινητοποιούνται, τους ξυρίζουν το τρίχωμα σε διάφορα σημεία του σώματός τους και τους ρίχνουν για περίπου ένα μήνες, καυστικές ουσίες ώστε να διαπιστώσουν σε πόσο χρονικό διάστημα θα διαβρωθεί το δέρμα τους.
Τεστ θανατηφόρας δόσης
Το πείραμα αυτό περιλαμβάνει την μετα βίας χορήγηση από το στόμα, ή την χορήγηση με ενέσεις και εισπνοή, ουσιών που σκοτώνουν προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιστήμονες πια είναι τα επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης μίας χημικής ουσίας προτού ο οργανισμός καταλήξει.
Αυτά τα πειράματα προκαλούν στα ζώα διάρροια, εμετό, παράλυση, αιμοραγία από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα και το δέρμα. Η διάρκεια αυτών μπορεί να εκτίνεται από μήνες έως χρόνια.
Δείτε περισσότερα:

Τα πειράματα είναι παραπλανητικά στην ιατρική έρευνα:

Σχετικά με την P&G

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό άρθρο της κας Αιγινίτη πάνω στο θέμα, σχετικά με τα πειράματα σε ζώα στην Ελλάδα
    http://spartakosns.blogspot.gr/2013/07/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή