Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Oι 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες!

Από την «κοσμική» Ελιά στη Μύκονο, μέχρι την ρομαντική Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης, οι καλύτερες παραλίες της Ελλάδας.
Ξεχωρίζουν για το μαγευτικό τοπίο τους, εγκλωβίζουν τα ωραιότερα χρώματα στα νερά τους, πρωταγωνιστούν στους διεθνής ταξιδιωτικούς οδηγούς και σε προσκαλούν να κολυμπήσεις στα νερά τους.
Ελιά, Μύκονος
Η Ελιά είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Απέχει μόλις 8 χλμ. από τη χώρα της Μυκόνου και είναι ιδιαίτερα κοσμική. Έχει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία και σίγουρα θα συναντήσεις πολλούς από τους «κοσμικούς» του νησιού. Ατέλειωτη χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά, σε συνδυασμό με την άνεση της οργανωμένης παραλίας, θα σου χαρίσουν απίστευτες στιγμές χαλάρωσης.








Μύρτος, Κεφαλονιά
Η πιο γνωστή παραλία του νησιού, δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγετε στις καλύτερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά διεθνώς. Απέχει 30χλμ. από το Αργοστόλι και βρίσκεται σ’ ένα μικρό ορμίσκο του ομώνυμου κόλπου. Το πράσινο της περιοχής, η «άγρια» ομορφιά του, τα ολόλευκα βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά, είναι αυτά που τον κάνουν να σαρώνει τα διεθνή βραβεία και πρωταγωνιστεί σε πολλούς τουριστικούς οδηγούς. Είναι πλήρως οργανωμένη παραλία και αν ξεχαστείς εκεί θ’ απολαύσεις ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα.






Μπάλος, Κρήτη
Ο Μπάλος στην ουσία είναι μια λιμνοθάλασσα και βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο της Κρήτης, στο ακρωτήρι Γραμβούσα, μόλις 56 χλμ. από τα Χανιά. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με καραβάκι από τον Κίσσαμο ή με αυτοκίνητο, αλλά από ένα πολύ κακό χωματόδρομο. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου έχουν παγιδευτεί στα ρηχά, ζεστά νερά αυτής της παραλίας. Η λευκή άμμος απλώνεται σε όλο το μήκος της παραλίες, ενώ ωραίες ροζ αποχρώσεις προσδίδουν τα χιλιάδες κομμάτια από σπασμένα κοχύλια.






Ναυάγιο, Ζάκυνθος
Το Ναυάγιο είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφισμένες παραλίες στον κόσμο και περιγράφετε ως το καλύτερο αξιοθέατο του νησιού. Πήρε τ’ όνομα της από ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε στην παραλία το 1982. Η παραλία είναι προσιτή μόνο με καραβάκι, ενώ διαθέτει και μια πλατφόρμα, όπου μπορείς να δεις το ναυάγιο από ψηλά. Πέρα όμως από το καράβι «Παναγιώτης», η παραλία έχει πεντακάθαρα, καταπράσινα νερά που σε προκαλούν να βουτήξεις.








Ψιλή Άμμος, Σέριφος


Το 2003 ψηφίστηκε ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες. Η ωραία της αμμουδιά και τα καθαρά ρηχά νερά της, αποτελούν συχνό προορισμό για πολλά σκάφη και θαλαμηγούς που επισκέπτονται το νησί. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, αλλά το γραφικό της ταβερνάκι θα σου προσφέρει τους καλύτερους ουζομεζέδες.












Πλάκα, Νάξος
Η ήρεμη παραλία της Πλάκας απλώνεται δίπλα ακριβώς στην Αγία Άννα. Είναι μια ονειρική παραλία με πολύ ψιλή, χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά. Ομπρέλες και ξαπλώστρες υπάρχουν μόνο σ’ ένα μικρό κομμάτι της, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της μοιάζει λες και δεν την έχει επισκεφτεί κανείς ποτέ. Τη συγκεκριμένη παραλία επιλέγουν και πολλοί επισκέπτες για γυμνισμό, όποτε δεν είναι και η πιο κατάλληλη για «οικογενειακά» μπάνια.










Κολυμπήθρες, Πάρος
Δύο λέξεις μόνο είναι αρκετές για να την χαρακτηρίσουν: άγρια ομορφιά. Στα βορειοδυτικά της Πάρου βρίσκεται αυτό το μαγευτικό τοπίο που θα σε κάνει ν’ αναρωτηθείς αν όντως βρίσκεσαι σ’ ένα κυκλαδίτικο νησί. Οι περίεργοι σχηματισμοί των βράχων, χωρίς αιχμές, σχεδόν στρογγυλοί, δίνουν την αίσθηση ότι κάποιος φιλοτέχνησε αυτό το τοπίο. Αυτοί είναι που σχηματίζουν τις διαδοχικές παραλίες, κολυμπήθρες για όλα τα γούστα. Άλλες είναι για δύο, άλλες για τρείς κι άλλες για χίλιους δεκατρείς με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Διαλέγεις και παίρνεις.






Αλυκή, Θάσος
Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά σημεία της Ελλάδας. Δύο μικρές ολόλευκες παραλίες με καταπράσινα νερά σε περιμένουν. Το λατομείο που υπήρχε εκεί στην αρχαιότητα έχει αφήσει ακόμα τα ίχνη του, με τεράστιους όγκους πέτρας που βρίσκονται ακόμη και μέσα στο βυθό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το πευκόφυτο τοπίο, συνιστούν την Αλυκή την πιο όμορφη παραλία της Θάσου.










Κοκκάρι, Σάμος
Είναι μια πολύ μικρή παραλία(500 μέτρα περίπου), αλλά δεν υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες. Βρίσκεται 9,5 χλμ. από την χώρα και είναι πλήρως οργανωμένη. Έχει βαθιά πεντακάθαρα νερά, με βότσαλο σε όλο το μήκος της, ενώ όταν φυσούν βόρειοι άνεμοι, είναι λίγο «απροστάτευτη» σε σχέση με άλλες. Μπορεί να σου ακούγετε αρνητικό αυτό, αλλά πολλοί λάτρεις των θαλάσσιων σπορ την επιλέγουν για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ δεν θα βαρεθείς.










Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη
Η εντυπωσιακότερη παραλία βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα του νησιού. Πήρε τ’ όνομα της από το κόκκινο χώμα του εδάφους και τα κόκκινα βότσαλά της. Μια υπέροχη ηφαιστειακή παλέτα χρωμάτων, άσπρο, κόκκινο και μαύρο ταιριάζουν απόλυτα με τα σκούρα μπλε νερά της. Δύο καντίνες, ελάχιστες ξαπλώστρες με ομπρέλες είναι τα συστατικά αυτής της παραλίας. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το Ακρωτήρι αλλά και με αυτοκίνητο. Ετοιμάσου όμως για λίγο ποδαρόδρομο μιας και θ’ αφήσεις το αυτοκίνητο σου 200 μέτρα περίπου μακριά. Το θέαμα όμως μόλις φτάσεις θα σ’ αποζημιώσει.
Πηγή: MEN 24
http://www.otherside.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου