Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Diaspora: ο νέος φιλόδοξος αντίπαλος του Facebook

Diaspora είναι το όνομα μια νέας υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Facebook. Η νέα υπηρεσία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τέσσερις Αμερικανούς φοιτητές, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 15 Σεπτεμβρίου.



Το Diaspora, το οποίο "χτίστηκε" με ανοιχτό λογισμικό, δεν θα έχει...
, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι δημιουργοί του, τα κενά ασφάλειας αλλά και τα προβλήματα αυθαίρετης δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για τα οποία έχει κατηγορηθεί το Facebook.
"Ο κάθε χρήστης-μέλος του Diaspora θα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιοποιεί και να διαχωρίζει αυτά που θέλει να ξέρουν οι συνάδελφοί του από εκείνα που συζητάει με την παρέα του", δήλωσε ο Μαξ Σάλζμπεργκ, ένας εκ των ιδρυτών της υπηρεσίας. 
Για τα έξοδα κατασκευής του Diaspora, οι δημιουργοί του ζήτησαν τη συνδρομή των χρηστών του διαδικτύου, βάζοντας ως αρχικό στόχο τη συγκέντρωση 10.000 δολαρίων. Μέσα σε λίγους μήνες, όμως, κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 200.000 δολάρια από τουλάχιστον 6.500 δωρητές. Λέγεται μάλιστα οτι ανάμεσά τους ήταν και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.  
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου