Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οι εκπλήξεις στην απονομή των τηλεοπτικών βραβείων EMMY 2010

Η δραματική σειρά «Mad Men» και η κωμική σειρά «Modern Family» ξεχώρισαν στη φετινή τελετή των τηλεοπτικών βραβείων EMMY, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες. Η σειρά «Glee», που είχε περισσότερες από 10 υποψηφιότητες, απέσπασε τελικά δύο βραβεία: B' γυναικείου ρόλου σε κωμωδία (Jane Lynch) και σκηνοθεσίας (Ryan Murphy).
Τα βραβεία A' ρόλου σε δραματική σειρά πήγαν στους Bryan Cranston («Breaking Bad») και Kyra Sedgwick («The Closer»), ενώ τα
βραβεία B' ρόλου σε δραματική σειρά κέρδισαν οι Aaron Paul («Breaking Bad») και Archie Panjabi («The Good Wife»).
Στην Edie Falco («Nurse Jackie») και στον Jim Parsons («The Big Bang Theory») απονεμήθηκαν τα βραβεία A' ρόλου (Γυναικείου και Ανδρικού αντίστοιχα) σε κωμική σειρά. Στην κατηγορία «Καλύτερη Variety, Μουσική ή κωμική σειρά» διακρίθηκε ο John Stewart («The Daily Show»), ενώ από τα παιχνίδια ριάλιτι ξεχώρισε η εκπομπή «Top Chef». Καλύτερη μίνι σειρά αναδείχθηκε η παραγωγή των Steven Spielberg και Tom Hanks «The Pacific» και καλύτερη τηλεταινία το «Temple Grandin».
Επίσης, τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας σε μίνι σειρά ή τηλεταινία απονεμήθηκαν στους Al Pacino («You Don't Know Jack») και Claire Danes («Temple Grandin»). Για τον Pacino ήταν το δεύτερο ΕΜΜΥ της καριέρας του, καθώς αντίστοιχη διάκριση είχε και το 2004 για την ερμηνεία του στη μίνι σειρά «Angels in America».
Με μία ξεχωριστή διάκριση έφυγε από την τελετή και ο George Clooney, καθώς του απονεμήθηκε το «Bob Hope Humanitarian Award» για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής, τους πληγέντες από το τσουνάμι στην Ινδονησία και τους επιζώντες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Clooney παρέλαβε το βραβείο από τη συμπρωταγωνίστριά τους στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά -η οποία και τον ανέδειξε- «ER» (Στην Εντατική), Julianna Margulies.


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου