Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Έρχονται τα «έξυπνα» αυτοκίνητα να σώσουν... ζωές

Τις απαντήσεις σε όλα όσα απασχολούν τους οδηγούς, από τον κίνδυνο ατυχημάτων έως την κακοσμία και την υπενθύμιση σημαντικών ημερομηνιών, έχουν τα νέα αυτοκίνητα της Nissan.

Στα επόμενα μοντέλα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα εγκατασταθεί σύστημα αποφυγής ατυχημάτων, το οποίο θα αποτελείται από μια κάμερα, η οποία θα παρακολουθεί την κίνηση οχημάτων και πεζών όταν κάποιος κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από 70 χιλιόμετρα την ώρα, όταν παρκάρει ή όταν πρόκειται να ξεκινήσει. Αν διαπιστώσει πως υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, αυτόματα...
ειδοποιεί τον οδηγό!

Εκτός από την κάμερα που προφυλάσσει από ατυχήματα, τα νέα μοντέλα της Nissan θα διαθέτουν και προηγμένο σύστημα κλιματισμού, το οποίο αν εντοπίσει κακοσμία μέσα στο αυτοκίνητο, θα απελευθερώνει αποσμητικό! Κατά περιπτώσεις, μπορεί να απελευθερώνει και βιταμίνη C για την ενυδάτωση του οργανισμού των επιβατών. Θα μπορεί να λειτουργεί και σαν ιονιστής, εξουδετερώνοντας βακτήρια ή μικρόβια!

Επίσης, στα καθίσματα θα έχουν ενσωματωθεί λειτουργίες προκειμένου να θερμαίνουν τους επιβάτες αλλά και να τοποθετούν τον οδηγό σε τέτοια θέση, ώστε να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος αλλά και να μην πιάνεται από την πολύωρη οδήγηση. Θα υπάρχει και η λειτουργία υπενθύμισης για όσους έχουν πρόβλημα να θυμούνται γενέθλια, γιορτές, επετείους και οτιδήποτε άλλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου