Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Προηδοποίηση facebook για την εφαρμογή "dislike"

Προσοχή συνιστούν οι υπεύθυνοι του Facebook κατά μίας ανεπίσημης εφαρμογής που υπόσχεται στους χρήστες να μπορούν να κάνουν και "dislike", ωστόσο μετά τους γεμίζει με spam...

Σε περίπτωση που ο χρήστης αποδεχτεί την εφαρμογή, η οποία εμφανίζεται να προτείνεται από φίλους του στο Facebook, αυτή αποκτά πρόσβαση στο...
προφίλ του. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι το προφίλ γεμίζει με μηνύματα και διαφημίσεις τις οποίες ο χρήστης δεν έχει εγκρίνει ενώ η εφαρμογή καλεί τους χρήστες να λάβουν μέρος σε online δημοσκόπηση, για την οποία οι δημιουργοί της "εφαρμογής του dislike" πληρώνονται. 

Σημειώνεται ότι όταν χρήστες "κατεβάσουν" την εφαρμογή, αυτόματα στο προφίλ τους δημοσιεύεται ένα μήνυμα που αναφέρει ότι "μόλις απέκτησα το κουμπί του dislike και μπορώ έτσι να απορρίψω όλα τα ηλίθια post που κάνετε". 

Ωστόσο - όπως είναι αναμενόμενο - δεν αποκτά κανείς δυνατότητα να κάνει dislike, καθώς το Facebook έχει μόνο δυνατότητα για "like" δηλαδή για να δώσουμε μία θετική εκτίμηση σε κάποιο post που μας αρέσει. 

"Ενθαρρύνουμε πάντα τους χρήστες να μην κάνουν κλικ σε apps που φαίνονται ύποπτα" δήλωσε υπεύθυνος του Facebook, καλώντας τον κόσμο να ενημερώνουν για τέτοιες εφαρμογές ώστε να τις "κατεβάζουν". 


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου