Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Νόστιμα snack με λιγότερες από 100 θερμίδες (kcal)


Καλύψτε την πείνα σας χωρίς να παχύνετε!
Αγαπάμε τα σνακ γιατί καλύπτουν την εφήμερη πείνα μας. Πώς, όμως, θα τα απολαύσουμε απενοχοποιημένα από θερμίδες και αμφίβολης ποιότητας υλικά; Βρήκαμε 20 νόστιμα σνακ που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν περιέχουν περισσότερες από 100 θερμίδες: 

Ποπ κορν: 
Όταν θέλετε ένα χορταστικό σνακ με λίγες θερμίδες το ποπ κορν είναι ό,τι πρέπει. Αν έχετε μηχάνημα ζεστού αέρα, ένα φλιτζάνι ποπ κορν έχει μόνο 33 θερμίδες. Το κλασικό ποπ κορν φτιαγμένο σε κατσαρόλα με λίγο λάδι έχει μόλις 55 θερμίδες ανά φλιτζάνι και 3γρ. λιπαρά. Επιπλέον, όπως λένε οι διατροφολόγοι, χρειάζεται να το μασήσει κανείς, οπότε προκαλεί γευστική ικανοποίηση, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Mini Quesadilla: Αν αγαπάτε τη μεξικάνικη κουζίνα αυτό το σνακ θα σας φανεί άκρως συμπαθές. Θα χρειαστείτε μόνο μία τορτίγια, στην οποία θα ρίξετε 30γραμμάρια τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά, και την οποία θα ζεσταίνετε έπειτα για 20 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Τυρί cottage με μία φέτα πεπόνι ή με ένα αχλάδι: Αν δεν βρείτε πεπόνια αυτήν την εποχή, προτιμήστε αχλάδια ή ένα άλλο φρούτο της αρεσκείας σας και συνδυάστε τα με μισή κούπα τυρί cottage, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά.
Τρία κράκερ με τυρί: Για το πολύ κλασικό αυτό σνακ προτιμήστε κράκερ ολικής άλεσης, καθώς οι φυτικές τους ίνες θα σας «χορτάσουν» επαρκώς μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος. Επιλέξτε ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά, το οποίο θα ενισχύσει τον οργανισμό με πρωτεΐνες και ασβέστιο.
Δεκατέσσερα αμύγδαλα: Είναι από τα πιο «εύκολα» σνακ για να έχετε μαζί στο γραφείο ή όταν είστε στον δρόμο και από τα πιο νόστιμα. Δεκατέσσερα αμύγδαλα, ανάλατα, περιέχουν μόλις 100 θερμίδες, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να σας «κρατούν» από το να πεινάσετε για αρκετή ώρα.
pretzel ή 3 κριτσίνια –όλα ολικής άλεσης: Αν δεν είστε fan των ξηρών καρπών, τα pretzel ή τα κριτσίνια -αν δεν σας είναι εύκολο να βρείτε pretzel- είναι εξίσου βολικά για ένα γρήγορο σνακ στον δρόμο. Για να μην ξεπεράσετε τις 100 θερμίδες μην καταναλώσετε περισσότερα από 6 pretzel ή 3 κριτσίνια, τα οποία φροντίστε να είναι ολικής άλεσης και κατά προτίμηση ανάλατα. Πρόκειται για ένα σνακ μη μηδενική χοληστερόλη, με λίγα λιπαρά και ζάχαρη και με 3 γραμμάρια -απαραίτητων για την διατροφή- φυτικών ινών.
Αραβική πίτα με τυρί: Πολύ εύκολο σνακ που δίνει την εντύπωση ότι τρώτε σάντουιτς. Για να το ετοιμάσετε θα χρειαστείτε μόνο μία αραβική πίτα, την οποία θα κόψετε στην μέση και θα την γεμίσετε με μία κουταλιά της σούπας ημι-αποβουτυρωμένο τυρί ρικότα. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες θα καλύψουν για αρκετή ώρα το αίσθημα της πείνας, ενώ θα αποφύγετε τα πολλά κορεσμένα λιπαρά.
Smoothie φράουλας: Ένα smoothie φρούτων αποτελεί ιδανική διέξοδο όταν θέλετε κάτι γλυκό και δροσερό, ενώ προσφέρει στον οργανισμό ασβέστιο και αντιοξειδωτικά. «Χτυπήστε» στο μίξερ 1/3 της κούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 2/3 της κούπας φράουλες και προσθέστε πάγο. Για ακόμα περισσότερη αντιοξειδωτική δράση προτιμήστε -αν βρείτε- μύρτιλα. Οι ειδικοί λένε πως κρύα και αναζωογονητικά σνακ όπως αυτό, όχι μόνο έχουν θρεπτική αξία, αλλά μας υποχρεώνουν να τα πιούμε αργά, με αποτέλεσμα να τελειώνουν πιο αργά και να προσφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου