Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τρώγε όπως οι αδύνατες και γίνε κορμάρα

Τις βλέπεις να τρώνε δίπλα σου χωρίς να παίρνουν γραμμάριο και ζηλεύεις. Τις βλέπεις να γυμνάζονται δίπλα χάνοντας πολλά κιλά και τις φθονείς. Τι θα έλεγες να μιμηθείς τη διατροφική συμπεριφορά των λεπτών γυναικών και να γίνεις κι εσύ μία από εκείνες; Και μην ξεγελιέσαι. Δεν χρειάζονται θαύματα για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου αλλά η σωστή οπτική!



Μην βλέπεις το φαγητό σαν έπαθλο:
Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο με τη λογική πως αφού έκανες μια ώρα διάδρομο, αξίζεις ένα μπράουνι σοκολάτας, διαφορά στην γραμμή σου δεν θα δεις. Πολλές γυναίκες προτιμούν να παίρνουν ένα διατροφικό έπαθλο σε κάθε τι που κάνουν καλά στην υπόλοιπη ζωή τους. Συχνά βέβαια, το φαγητό που γίνεται έπαθλο σε γεμίζει με τύψεις και ενοχές που δημιουργούν μεγαλύτερες λιγούρες και ο φαύλος κύκλος δεν σταματά. Διάλεξε ένα έπαθλο που να μην έχει καμία σχέση με το φαγητό. Έκανες κάτι καλά; Πήρες προαγωγή; Αντάμειψε τον εαυτό σου με ένα τριήμερο σπα, ένα νέο συνολάκι ή ό,τι άλλο (πλην φαγητού) θα σε ευχαριστούσε

Απόλαυσε το επιδόρπιο με γεμάτο στομάχι:
Υποτίθεται πως η συνήθεια κατανάλωσης του επιδορπίου, τελευταίου στη σειρά του γεύματος, υπάρχει για να ολοκληρώνουμε το γεύμα μας με τα θρεπτικά συστατικά που δεν πήραμε στο φαγητό. Το να καταναλώνεις ένα γεύμα τρώγοντας λιγότερο απλά για να κάνεις χώρο και για το γλυκό, είναι λανθασμένη στρατηγική. Αντίθετα, οφείλεις να τιμήσεις το ορεκτικό (μια σούπα λαχανικών θα σε κάνει να γλιτώσεις το 20% των θερμίδων που θα κατανάλωνες αργότερα), φρόντισε να συνοδεύσεις το κυρίως γεύμα με μια σαλάτα στο πλάι (για να νιώσεις μεγαλύτερη πληρότητα και να μείνεις χορτάτη για περισσότερο) και τελικά θα δεις πως θα μείνει χώρος για ελάχιστες πιρουνιές του επιδορπίου στο τέλος.


Μην τρως μόνο Light προϊόντα:
Τη στιγμή που εσύ θα πιεις αναψυκτικό διαίτης και θα φας όποιο Light προϊόν πωλείται στα ράφια του σούπερ μάρκετ, η αδύνατη κολλητή σου θα καταναλώσει λογικές ποσότητες κανονικών τροφίμων. Εσύ πιστεύεις πως τα κάνεις όλα σωστά αφού οι θερμίδες των Light τροφίμων δείχνουν σχεδόν μηδενικές αλλά τελικά χάνεις και τα θρεπτικά στοιχεία και φορτώνεσαι με κρυφή ζάχαρη που έχουν τα τρόφιμα αυτά. Αντί λοιπόν να σπεύσεις να καταναλώσεις ένα Light Παγωτό ή γλυκό, κατανάλωσε ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι με μέλι και πάρε και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι αλλά ταυτόχρονα αντάμειψε και την λιγούρα για κάτι γλυκό. Εναλλακτικά, φρόντισε να υπάρχει έστω ένα μικρό γλυκάκι στην εβδομαδιαία διατροφή σου. Δεν χάλασε κι ο κόσμος.


Μην πέφτεις στην παγίδα της γρήγορης δίαιτας με την απώλεια βάρους- αστραπής:

Σίγουρα, θα ήταν ιδανικό να κάναμε μια δίαιτα φανταστική και να χάναμε αστραπιαία κιλά, διατηρώντας την απώλεια για πάντα. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Συνήθως, όσο πιο γρήγορα χάσεις βάρος, το ίδιο γρήγορα θα πάρεις τα κιλά πίσω (και κάτι παραπάνω) στην πρώτη αδύναμη φάση. Οι αδύνατες φίλες σου αποτελούν το ιδανικό παράδειγμα για να καταλάβεις πως η φάση δίαιτα αποτοξίνωσης, δίαιτα αστραπή, δεν βοηθά. Τα λεπτά κορίτσια δεν πέφτουν εύκολα θύμα μιας θαυματουργής δίαιτας. Ξέρουν πολύ καλά πως η υγιεινή διατροφή είναι κάτι πολύ πιο σταθερό και βοηθητικό στη διατήρηση του ιδανικού βάρους, σε σχέση με μια αστραπιαία δίαιτα.


Μην σε παραμυθιάζουν τα μαγικά μενού:
Τα μεγαλύτερα διατροφικά εγκλήματα γίνονται εκεί, που λες να βγεις να φας έξω και σου κεντράρει την προσοχή ένα κοτόπουλο πανέ με τραγανές νιφάδες. Ωραίες και οι νιφάδες αλλά τούτο το πιάτο άπαξ και είναι πανέ δεν παύει να είναι τηγανητό Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι δελεαστικές περιγραφές πιάτων στο εστιατόριο μπορούν να μας πείσουν να το παραγγείλουμε κατά 27% περισσότερο. Αν δεν θέλεις να την πατήσεις ξανά και να μείνεις πιστή στη σωστή διατροφή, απόφυγε τα πιάτα με δελεαστικά ονόματα και προτίμησε όσα περιέχουν τις φράσεις: στον ατμό, με ψητά λαχανικά στο πλάι, στο γκριλ, στη σχάρα για να είσαι σίγουρη.


Κ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου