Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οικολογική Barbie από δω και στο εξής!

Tumblr_lrqrdjuzdw1qfj9ifo1_400_large
Η εταιρία κατασκευής παιχνιδιών Mattel, την οποία πολλοί κατηγορούν ότι καταστρέφει τροπικά δάση, ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια της, ανάμεσά τους και η διάσημη κούκλα Μπάρμπι, θα συσκευάζονται στο εξής κατά το μεγαλύτερο μέρος τους με ανακυκλωμένο χαρτί.

Η Mattel ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του 2011, το 70% των συσκευασιών της από χαρτί θα αποτελείται από ανακυκλωμένο υλικό και ίνες που προέρχονται από δάση στα οποία εφαρμόζονται οι αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Το ποσοστό αυτό θα ανέλθει σε 85% έως το 2015.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να «προχωρήσει στη χρήση χαρτιού που προέρχεται από δάση αειφόρου ανάπτυξης», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Mattel, Λίζα Μαρί Μποντζιοβάνι, λέγοντας ότι η εταιρία προτίθεται στο εξής «να αποφύγει τις παρθένες ίνες επίμαχης προέλευσης».

Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε η Greenpeace, λέγοντας ότι διέθετε στοιχεία ότι οι συσκευασίες της εταιρείας προέρχονταν από χαρτί που φτιαχνόταν από τα τροπικά δάση της Ινδονησίας.

Η οργάνωση τόνισε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη Mattel για να διασφαλίσει ότι σέβεται τις δεσμεύσεις της και πρόσθεσε ότι θα ενθαρρύνει και άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών, κυρίως τη Disney και τη Hasbro να αναλάβουν παρόμοιες δράσεις για την προστασία των τροπικών δασών.



[via]

1 σχόλιο:

  1. Να συμπληρώσω πως αυτό έγινε κατόπιν πολλών πιέσεων από την Greenpeace και αφού μαζέψαμε 500.000 υπογραφές μέσω email. Δεν έγινε από την καλή τους την καρδιά...αλλά είναι σίγουρα θετικό που υπέκυψαν στις πιέσεις. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή